Вітренко на засіданні фракції “Слуга народу” не захотів відмовитися від премії в розмірі $4 млн – ЗМІ

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що за жодних умов не відмовиться від премії в розмірі $4 млн за роботу в “Нафтогазі”, оскільки це показник того, який він професійний менеджер.

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко на засіданні парламентської фракції “Слуга народу” 25 січня не погодився із пропозицією депутатів відмовитися від премії в розмірі $4 млн за перемогу над “Газпромом” у Стокгольмському арбітражі. Про це LB.ua повідомило джерело із фракції “Слуга народу”.

“На фракції ми заслухали Юрія Вітренка. Були до нього різні питання. Головна претензія, озвучена публічно, стосувалася премії Вітренка. Було поставлено пряме запитання: як у країні, де пенсія 1700 грн, людина отримує премію в $4 млн? Поставили питання: чи готовий Вітренко публічно відмовитися від такої премії? На що він відкрито сказав, що не відмовиться від премії ні за яких умов. Більше того, він зазначив, що навпаки, премія – це показник того, який він професійний менеджер”, – розповів співрозмовник.

Незважаючи на це, один з учасників засідання сказав журналістам, що, найімовірніше, голоси у фракції за призначення Вітренка віцепрем’єр-міністром із питань енергетики знайдуться.

“Думаю, що за нього проголосують. В умовах ситуації з тарифами і проблемами в енергетиці він показав, що ефективний менеджер. Із великою часткою ймовірності і, швидше за все, фракція підтримає його призначення”, – розповів один з учасників засідання.

Водночас інший співрозмовник підтвердив, що у фракції поки триває збір підписів перед голосуванням за Вітренка, а саме голосування може відбутися вже в середу-четвер.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини