В’ятрович звернувся в СБУ через “російських агентів” Дубінського і Деркача

Народний депутат України Володимир В’ятрович (фракція “Євросолідарність”) повідомив, що надіслав офіційне звернення в СБУ, в якому просить голову відомства Івана Баканова пояснити, чи буде спецслужба вживати заходів після санкцій Сполучених Штатів Америки до двох нардепів – Андрія Деркача та Олександра Дубінського.

Про це повідомляє novynarnia.

Копію депутатського зверення В’ятрович опублікував на сторінці у фейсбуці в п’ятницю, 22 січня.

В’ятрович нагадує, що 10 вересня 2020 року США запровадили санкції проти нардепа Андрія Деркача, котрий, як заявили в Держдепі, понад десять років є активним російським агентом, який підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами”.
11 січня 2021 року США запровадили санкції вже проти семи громадян України, серед яких, крім Деркача, також і депутат від “Слуги народу” Олександр Дубінський.

“В СБУ ж не можуть не розуміти, що російська агентура для України ще небезпечніша, ніж для США. Адже Росія здійснює проти нас збройну агресію. Проте виглядає так, що і Деркач, і Дубінський почуваються в Україні цілком безкарно. І СБУ має відповісти чому”, – підкреслює нардеп.

“Якщо американці щось наплутали і Деркач та Дубінський не мають нічого спільного з московською агентурою, то, мабуть, СБУ має публічно про це заявити. Мовляв, після закінчення академії ФСБ Росії і захисту дипломної роботи “Організація і проведення зустрічей з негласною агентурою” Андрій Деркач ніяким російським агентом не є і ніякої діяльності в інтересах держави-агресора не проводить”, – продовжує з іронією В’ятрович.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини