«Їхалала я вчора в таксі, вкінці поїздки сказала водію «Дякую», він розвернувся і випалив…» – киянка розповіла про інцидент через мову

Історик та країнознавець Тетяна Швидченко, яка мешкає у Києві, розповіла про інцидент, який трапився з нею в таксі.

Про це вона написала у Facebook, – повідомляє Про Львів.

Коли жінка подякувала водієві за поїздку, він по-хамськи їй відповів.

Швидченко не забарилася і звернулася зі скаргою в адміністрацію таксі.

“Їхалала я вчора в таксі Bolt. В кінці поїздки сказала водію «Дякую», він розвернувся і з єхидною посмішкою уїдливо випалив: «Аж підскакую!». У мене все в середині аж перевернулося.

Він ще щось казав типу «Нє забиваєм вєщі в салонє», але я мовчки вийшла, поставила одну зірку за поїздку і написала скаргу в службу підтримки на неадекватну поведінку водія через мою українську. За 5 хв. прийшов лист з вибаченнями, обіцянкою провести розмову з тим водієм та 25 грн. компенсації за моральний збиток.

Сьогодні день рідної мені мови та писемності, за які російські окупаційні режими катували і вбивали колосальну кількість українців. І мені прикро, що у 2020 році, коли триває війна з Росією, а Україна має 29 років відновленої незалежності, можуть відбуватися подібні випадки. Тому завжди радо беру участь у проектах, присвячених підтримці української мови.

Я буду постійно нагадувати усім нахабам чи невігласам, що в Україні державна мова одна і її треба поважати. Я докладу всіх можливих зусиль, щоб пришвидшити час, коли вона буде панівною у своїй країні. Бо мова – це важлива складова національної ідентичності.

Це зброя і захист, і це те, що не підлягає обговоренню.
Зі святом, друзі. Доки існує наша мова, доти існує душа нашої нації”

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини