Відійшов у вічність знаменитий український модельєр Сергій Єрмаков

Сергію було всього 48 років.

Сумну новину оприлюднила муза і близька подруга модельєра Світлана Вольнова, – пише ТСН.

У своєму Facebook вона написала:

Сергій був талановитим модельєром і прекрасною людиною. Багато його вбрань зірки обирали для червоних доріжок і ефектних фотосесій.

Мало хто знає, що п’ять років тому Сергій Єрмаков пробував себе як колумніст на нашому сайті. Він написав всього одну колонку таку ж, яскраву і оригінальну, як все, що він робив. Наводимо її текст тут.

“Для свого дебюту я досить довго не міг вибрати тему. Зупинився на двох легендарних жінках. Між їхніми днями народження три чверті століття, між місцем народження — океан.

Що ж їх об’єднує?

Обидві втратили матерів в юному віці. Брюнетки, невисокі, по-хлопчачому з вузькими стегнами, чоловічий характер, незнищенна сила волі, величезна цілеспрямованість — їх загальні риси. Обидві починали свій зліт, розважаючи публіку, яка жує, невибагливими пісеньками.

Вони любили і були улюблені яскравими і видатними чоловіками свого часу.

Перша з них пішла у вічність, залишивши після себе безцінну спадщину, і всім своїм життям заслуживши приставку до свого імені — “Велика”.

Друга — безперечний символ сучасності. Ім’я її не вимагає жодних прикметників.

Велика Мадемуазель і Мадонна.

Що ж їх об’єднує?

Революціонерки, які обожнюють провокації, перевернули загальноприйняте розуміння самої елегантності. Габріель на початку ХХ століття звільнила жінок від болісно-задушливих корсетів. Мадонна в кінці цього ж століття — не без допомоги свого геніального дружка Жан-Поля — повернула корсет жінкам, із яким вони не хочуть розлучатися і до цього дня.

Втративши коханого Артура Кейпел, Велика Мадемуазель (тоді ще Коко) з властивою їй скромністю одягла всіх жінок світу в жалобу. І, уявіть собі, їй це, як завжди, вдалося. Поступово чорний колір із розряду жалобних перейшов в істинно вечірній. Її маленьке чорне творіння стало невід’ємною частиною гардеробу жінок різного віку, рас і станів.

Чи не була б погана дівчинка сама собою, якби не спокусилася за допомогою нестерпної “дитини” французької моди і на це. Дотримуючись конструктивні лінії і, важко повірити, навіть довжину, Готьє всього лише зробив його прозорим, а Мадонна забула одягти нижню спіднє.

Ось уже понад два десятиліття з року в рік в колекціях різних дизайнерів простежуються відгомони робіт “Тріо” — Шанель, Готьє, Мадонни.

Що може бути більшим символом Шанель, ніж її знаменита сукня?

Тільки її жакет, який вона скроїла з російської сорочки. Трохи подорослішавши, Мадонна впоралася і з ним. 1990 року під час світового турне “Амбіції білявки”, на наступний день після паризького концерту тільки для Мадонни був відкритий бутик Шанель, де вона придбала сім жакетів. Це ми можемо побачити у фільмі “В ліжку з Мадонною”. Після чого всі світові видання опублікували її фотографії в дірявих джинсах і жакетах від Шанель. Досі не розумію, чи то вона поглумилися зі святині, чи дала їй нове життя.

Карл Лагерфельд сказав: “Ми дивимося на Мадонну, і тільки потім одягаємо принцес”… і випустив першу колекцію з деніму для високого Дому моди.

Все, що їм подобалося, мало належати їм.

Шанель без докорів сумління запозичила у своєї колеги чорну шкіряну сумку з ланцюжками і, коли та, обурившись, зажадала пояснень, заявила: “Була ваша — стала наша”. Своєю чергою і Мадонні не чужі запозичення. Наведу лише один приклад. У кліпі “Меркантильна дівчина” до найдрібніших деталей скопійований образ Монро. Коли автор чарівно-рожевого шедевра подав до суду, адвокати Мадонни довели, що це не копія тільки завдяки градусу нахилу виточки. Обидві не опинилися в програші: Мадонна виграла суд, Шанель навіки поставила свій логотип на, мабуть, самий жаданий аксесуар сучасності.

Найдорожчі для обох — вони самі.

Після декількох років кохання і надії Габріель герцог Вестмінстерський, перебуваючи на яхті, оголосив їй, що одружиться з іншою, і… підніс величезний смарагд, Коко викинула камінь в море і повернула коробочку.

Після розірвання заручин із Ворреном Бітті Мадонна вчинила так само — відправила на дно каблучку з дев’ятикаратним діамантом.

Девіз Шанель: “Модно те, що ношу я”. “Тільки-но я це одягну, воно стане трендом”, — стверджує Мадонна.

Про них багато написано, їхню творчість і економічний успіх вивчають у багатьох навчальних закладах світу. Можна нескінченно міркувати про їхню подібність і відмінності, але, на мою думку, за останні 100 років вони, як ніхто, мають право заявити: “Я — це і є мода”.

Хочу закінчити, перефразовуючи слова героя Кіплінга: “Ці жінки однієї крові”.

Ми висловлюємо співчуття усім близьким і рідним Сергія Єрмакова, всім, кому він був дорогим і чия творчість робила їхнє життя прекраснішим.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини