Депутатка від «Слуги народу» заявила, що коронавірус може бути «різновидом біологічної зброї»

Народна депутатка від фракції «Слуга народу» Олена Мошенець заявила, що коронавірус може бути «одним із різновидів біологічної зброї». Вона вважає, що така зброя є значно небезпечнішою, ніж ядерна.

Про це вона сказала в етері телеканалу «НАШ», передає Громадське.

На її думку, Холодна війна переходить або вже перейшла від використання ядерної зброї до біологічної.

«Я розглядаю таку можливість, що він (коронавірус — ред.) може бути одним із різновидів біологічної зброї. Тому що про біологічну зброю, так само як і про ядерну, йдеться вже кілька десятиліть. І ця зброя набагато гірша, ніж ядерна», — заявила парламентарка.

Мошенець зазначила, що небезпека такої зброї полягає у тому, що кількість ядерних боєголовок легше відстежити, ніж створення біологічної зброї у лабораторіях.

Теорія змови серед народних депутатів

Раніше народний депутат від «Слуги народу» Юрій Камельчук заявив, що не довіряє жодній вакцині, та назвав коронавірус вигадкою.

«Абсолютно серйозно заявляю, що не довіряю жодній вакцині у світі, особливо проти вигаданої хвороби COVID-19», — сказав Камельчук, додавши, що чує про «ефективність вакцин в 70%, в 50%, деякі вважають нормальним 30%», але він цього не підтримує.

Ситуація із COVID-19 в Україні та світі

Від початку пандемії в Україні підтвердили 1 163 716 випадків коронавірусного захворювання. З них 871 196 пацієнтів вже одужали, а 20 869 — померли від ускладнень COVID-19. За минулу добу, 17 січня, коронавірусне захворювання виявили у 3 034 людей.

Водночас у світі зафіксували понад 95 135 784 випадків COVID-19, 2 032 787 із них — летальних. Найбільше — у США (23,9 млн), Індії (10,5 млн) та Бразилії (8,4 млн). Про це свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса.

Щоб стримувати поширення коронавірусу і зменшити ризик захворіти, носіть маску в громадських місцях, дотримуйтеся соціальної дистанції, часто мийте руки та користуйтеся антисептиками.

Якщо ви відчуваєте ознаки захворювання, зверніться до сімейного лікаря, самоізолюйтеся та повідомте про своє захворювання людям, із якими ви контактували. Детальніше про те, що робити, читайте в нашій пам’ятці.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини