Смітники приберуть: на місці “вивихнутого” будинку поляки збудуть 25-метровий готель

Проєкт архітектори планують представити громаді Львова.
Візуалізація ЛМР

ВІЗУАЛІЗАЦІЯ ЛМР

У центрі Львова, на площі Міцкевича, 9, на місці розібраної кам’яниці, яка є пам’яткою національного значення, планують збудувати 25-метровий готель, проєктантами якого буде польська архітектурна студія. Про це на своїй сторінці у Фейсбук зазначив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міськради Антон Коломєйцев, – пише Твоє місто.

За його словами, замовники будівництва провели закритий архітектурний конкурс серед архітектурних студій, що працюють з крупними міжнародними готельними операторами. Перемогла провідна в Польщі архітектурна студія Kuryłowicz & Associates, що має офіси у Варшаві та Вроцлаві.

«Багато хто з львівських архітекторів не раз поширював в останні роки тактовний приклад сучасної архітектури готелю Hilton на Targ Rybny у Гданську, де нові фасади відтворюють історичну парцеляцію. Саме ці архітектори і запроектували об’єкт, про який йде мова. До процесу залучено місцевих спеціалістів з дійсними сертифікатами», – зазанчає Антон Коломєйцев.

За його словами, у планах архітекторів Kuryłowicz & Associates представити проєкт громаді міста.

«Якщо невдовзі карантинні обмеження будуть послаблені і навесні можна буде влаштувати приїзд польських колег, це представлення буде зроблено максимально публічно та офлайн. В іншому випадку, буде обрано альтернативний формат», – додає він.

Відомо, що щілину, яка розсікала об’єм по діагоналі в одному з попередніх ескізів, реалізовано не буде, адже архітектори дослухались до рекомендацій з боку пам’яткоохоронців.

«Рішення виконавчого комітету передбачає необхідність погодження фасадів виконавчими органами, що, за словами замовників, також буде зроблено до того, як почнеться будівництво основної частини будівлі», – каже Антон Коломєйцев.
На даний час, на місці ведуться роботи з укріплення котловану. Виконується так званий шпунтовий ряд. Крім того, проводиться консервація залишків історичного муру згідно з розробленим проєктом консервації під наглядом Дірка Брюггеман-Булгакова.

«Проект передбачає наявність підземного паркінгу і саме його будуватимуть в першу чергу», – пояснив архітектор, який сподівається, що на темі будівництва готелю не будуть спекулювати.

За його словами, відтворювати будівлю, якої більше немає, є нонсенсом.

Як повідомив директор компанії-забудовника «Центру розвитку нерухомості» Євген Зінов’єв, конкурс на розробку проєкту готелю на вимогу майбутнього власника – міжнародної мережі – був проведений у закритому форматі, серед студій, що працюють з крупними міжнародними готельними операторами й мають досвід у проєктуванні аналогічних будівель.

Євген Зінов’єв також нагадав, що підвальну частину будівлі буде облаштовано під музеєфікацію виявлених залишків Високого муру і фрагментів мощення дороги, відповідно до рекомендацій звіту про археологічні дослідження. Кожний охочий зможе потрапити всередину й ознайомитися з експонатами музею.

«Після консультацій з фахівцями отримали рекомендації щодо збереження залишків муру та пропрацьовуємо декілька варіантів. Плануємо залучити до процесу і міжнародних фахівців, які мають такий досвід та якому довіряє історичне середовище», – зазначив він.

Директор «Центру розвитку нерухомості» додав, що на першому поверсі готелю будуть розташовані комерційні приміщення.

Нагадаємо, у лютому минулого року, у центрі Львова, на пл. Міцкевича, 9, виконком ЛМР погодив будівництво 25-метрового готелю. У будівлі планують розмістити готель із адміністративно-торговими приміщеннями та підземним паркінгом. Це вже другі містобудівні умови на забудову цієї ділянки. Перші видали у грудні 2018 року. Тоді максимальна висота будівель не мала перевищувати 22,4 м, цього разу – 25 м із максимальним відсотком забудови земельної ділянки.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини