“Звертався до Порошенка і вкотре звертаюся до Зеленського – діяльність Медведчука є загрозою нацбезпеці” – Яценюк

Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” і голова політради партії Віктор Медведчук провів паралелі між захопленням Капітолія протестувальниками у США і Революцією гідності в Україні.

Один із лідерів Євромайдану, колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у зверненні до президента України Володимира Зеленського заяву Медведчука назвав шаманськими заклинаннями, які не мають нічого спільного з інтересами Української держави, передає інтернет-видання Гордон.

За словами Яценюка, він звертався і до п’ятого президента України Петра Порошенка через діяльність Медведчука.

Один із лідерів Євромайдану, колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у Facebook розкритикував заяву народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” і голови політради цієї партії Віктора Медведчука, який побачив схожість між захопленням протестувальниками у США Капітолія і подіями на Майдані Незалежності під час Революції гідності.

Яценюк зазначив, що заяву Медведчука – кума президента РФ Володимира Путіна – процитувало державне інформагентство ТАСС.

“Це саме те, чого слід було очікувати від російської “п’ятої колони” як продовження кремлівської інформаційної вакханалії на події у США. Путінська Росія ірраціонально і безглуздо, як і завжди, намагається екстрено виростити міф про слабкість США, про поразку вільного світу і свої міфічні перемоги.

Твердолобу путінську ілюзію повторює російська агентура у світі та в Україні. Шаманські заклинання Віктора Медведчука, якого готують на генерал-губернатора Малоросії і Новоросії, – це відпрацювання російського порядку денного в Україні”, – написав Яценюк.

Він підкреслив, що заява Медведчука не має нічого спільного ні з інтересами Української держави, “ні з реальністю в принципі”.

“Абсолютно впевнений у тому і знаю, що Сполучені Штати не просто вистоять, вони стануть сильнішими, ще більше ствердяться як світовий лідер демократії.

Вірю у партнерство України і США та його зміцнення в інтересах наших країн попри стогони російських посіпак. Звертався до [п’ятого президента України Петра] Порошенка і вкотре звертаюся до [чинного глави держави Володимира] Зеленського: антидержавна діяльність цього суб’єкта і його російських господарів є загрозою національній безпеці”, – резюмував Яценюк.

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини