“Мобільні бригади не виїжджатимуть до хворих з підозрою на Covid-19” – НСЗУ

У першому кварталі цьогоріч в Україні не працюватимуть мобільні бригади, які відбирають матеріал для тестування у хворих з підозрою на Covid-19. Натомість Центри надання первинної меддопомоги створюють пункти тестування.

Про це повідомили у пресслужбі Національної служби здоров’я України, передає Львівський портал.

Тепер медики виїжджатимуть лише до тих пацієнтів, які не можуть дістатися до пунктів самостійно. Окрім того, Центри медико-санітарної допомоги мають можливість домовитися між собою та створити спільні пункти тестування або мобільні бригади.

Як повідомляється, відтепер тестування пацієнтів на ковід є частиною послуги на первинному рівні медичної допомоги та при амбулаторному допомозі.

Також до стандарту первинки додано скринінгове обстеження – тестування методом експрес-діагностики – швидкий тест на антиген, результат якого можна отримати через 15 хв після тестування. Таке дослідження робитимуть тим, у кого є підозра на корона вірус, людям з підозрою тяжкого гострого респіраторного синдрому, інших ГРВІ або з ознаками пневмонії, пацієнтам, які підлягають плановій госпіталізації, а також особам, які були у тісному контакті з хворим на Covid-19, та тим, хто повернувся з країн, де зафіксовано масштабне поширення захворювання коронавірусу.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини