У Львові створили «коронавірусний» вертеп

Досить незвичний і водночас вкрай актуальний вертеп створили у Львові. У ньому показують життя людей в 2020 році під час пандемії коронавірусу.

Автором сценарію цього незвичного вертепу є Мар’яна Лович. Різдвяні вертепи є її пристрастю ще із самого дитинства, передає День.

«В мене вдома на Різдво завжди ходить багато вертепів. І коли я переїхала до Львова, то мені цієї масштабності не вистачало. Тому зі своїми друзями і людьми, яким теж цікаво брати участь в цьому дійстві вирішили організувати вертеп. Минулий рік був важким випробуванням для нас всіх, тому в мене виникла ідея створити такий «коронавірусний» вертеп. Сценарій написався за один день, символічно, на мій день народження», – розповідає вона.

В «коронавірусному» вертепі, окрім звичних персонажів присутні такі дійові особи, як медики-ангели, замість царя Ірода – цар КоронаІрод, а також група антитіл. Крім того Надія Лішинська підбирала колядки до сценарію і керувала процесом підготовки вокальної частини.

«Прем’єра вертепу відбулася у Першому театрі. Ми думали зіграти лише один раз, але всі почали переконувати нас, що такий вертеп має побачити велика кількість людей», – каже Мар’яна Лович.

Всі костюми учасники шили і компонували самі. Зібрані кошти під час прем’єри пішли для навчально-реабілітаційного центру «Мрія». Решта коштів зібраних під час різдвяних свят теж будуть віддані на благодійність.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини