«Нешановні чиновники, горіть у пеклі!» – хвора на коронавірус вчителька звернулася до влади

Тяжко хвора на коронавірус вчителька одного з ліцеїв на Київщині Олена Онищук написала гнівне звернення до влади.

У ньому вона звинувачує чиновників у навмисному знищенні вчителів. Зокрема, педагог зазначає, що вчителі – разом із медиками у групі ризику і змушені за невеликі зарплати лікуватися від коронавірусу. Про це вона написала у Facebook, – повідомляє Про Львів.

Педагога також обурило повідомлення про те, що школи, швидше за все, не закриватимуть навіть під час локдауну.

“УБИТИ ВЧИТЕЛЯ…

Я вчитель у звичайному академічному ліцеї, яких тисячі в Україні. І я третій тиждень тяжко хворію на COVID – 19, як і ще СІМ!!! моїх колег, які за власні кошти зробили аналіз та підтвердили страшний діагноз лише протягом 14 днів!!! А ще ЧЕРВЕРО!!! у той же момент мають вірусну пневмонію з підозрою на COVID, але тестами не підтвердили остаточний діагноз, бо насамперед всі сили і кошти йдуть на лікування. Ліцей працює дистанційно, але його перевели на таку форму навчання лише через тиждень, після підтвердження перших випадків.

А тепер народні депутати заявляють, що навіть при повному локдауні школи будуть працювати. НЕшановні чиновники!!!!!!!!! Горіть у пеклі!!!!! Так, це крик душі. Ви вже віддерли від тої освіти, від звичайного вчителя, який у переважній більшості є альтруїстом, все, що могли. Тривалий час формували у суспільстві думку про непрофесійність або недолугість вчителя. Довго не помічали принижень вчителя з боку батьків та учнів. Залишали його сам на сам з державними органами, коли з центру декларували підвищення заробітку, а на місцях і зараз розводять руками: «Коштів недостатньо!»

Але тепер ви нас ВБИВАЄТЕ ФІЗИЧНО!!! Прекрасно розумію, як важко зараз медикам, які нелюдські навантаження і ризики вони мають щодня. Але в усій цій вакханалії наші чиновники прикрилися постановами , листами та розпорядженнями і покинули вчителя перед загрозою інфікування, хвороби з непередбачуваними наслідками, що ВЖЕ відбулося у нашому ліцеї.

Медик хоч у частині випадків може оцінити ризик від спілкування, бо має необхідні знання, оцінює стан хворого, чує про його симптоми. А що бачить і знає вчитель? Перед ним діти – безсимптомні носії, яких часто відправляють на навчання, коли навіть мають у родині підтверджені випадки COVID. У середній і старшій школі один педагог викладає орієнтовно у 5 – 13 класах. То він , не підозрюючи про небезпеку для себе й учнів, не є джерелом інфікування для тих родин, куди принесе дитина хворобу безсимптомно??? Це ж очевидні речі. Серед педагогів більшість – люди пенсійного віку. Хто порахував, скільки вже перехворіли, а хто й не пережив COVID??? Але вищі навчальні заклади – дистанційно з вересня!!!, бізнесу, транспорту закриття. А вчителю – на ешафот!
Так??? То скажіть чесно, не грайтеся у «вчителі важливі», у «перенесення 822 постанов», у НУШ та «реформи»… Потикайте нас ще живих паличкою і нагадайте, що вчителі «наголосували за 4000 доларів»(не сперечаюсь, були такі, хоча, дякувати Богові, я завжди мала власну незмінну позицію), то тепер самі винні…

Колеги, не залишайтеся байдужими, не мовчіть, бо сьогодні ми, а завтра, не дай Боже, у вашому колективі трапиться таке «професійне вигорання». Закликаю розвивати тему, поширювати у професійних групах інформацію про стан у школах та реакцію на кризові моменти з боку влади. Бо коли хворієш, маєш сили тільки на розуміння безвиході. Думаймо заздалегідь!!!”

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини