З різницею в один день. Історія сім’ї медиків з Львівщини, які загинули від Covid-19

Марта Тот –лікарка-неонатолог Сокальської районної лікарні. Її батьки також працювали в цьому медзакладі. Вони померли від ускладнень коронавірсної інфекції, хоч і не були в ковідних бригадах.

Мама жінки — Ганна Городенчук працювала 56 років гінекологом, – пише suspilne.media.

Історія сім'ї медиків, які померли від коронавірусу

“Я пригадую в дитинстві, що я мами могла не бачити практично тижнями. Вона постійно була на роботі. Такий рівень оперативних втручань, які вона проводила, я не бачу в сучасних молодих гінекологах таких фахівців”, — каже лікарка Марта Тот.

Історія сім'ї медиків, які померли від коронавірусу

Батько – Богдан Городенчук працював у терапевтичному відділенні.

“Батько практично працював до кінця. Влітку йому виповнилося 80 років, ці півроку ми з сестрою дуже наполягали, щоби він не працював. То він брав відпустку за свій рахунок , бо він був черговим лікарем у терапевтичному відділенні. Ми все робили, щоби він не заразився. Офіційно 12 вересня він пішов на пенсію”, — каже лікарка Марта Тот.

За словами доньки, батько відразу захворів дуже гостро: у нього піднялася висока температура, відразу виник кашель, в нього була серцево-судинна патологія. Порадившись з сестрою, вирішили відправити його до Львова під нагляд.

На цьому фото Богдан Городенчук із колегами відзначав своє 80-річчя

“Про нього хочеться говорити лагідно, добре, як про татуся, бо він таким був, завжди жартував, завжди казав “не нервуйтеся”. Втрата велика і дуже шкода, що йдуть такі лікарі, професіонали, дуже важко втрачати таких людей”, — каже завідувачка терапевтичного відділення Сокальської центральної районної лікарні Тетяна Клєшанцова.

Богдан Городенчук помер у лікарні 10 листопада, його дружинна Ганна померла через один день. Загалом на Львівщині від ускладнень коронавірусу, від початку пандемії, помер 41 працівник медзакладів області.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини