«Російська мова – частина нашої історії» – учасниця Нацвідбору на Євробачення вважає, що українців не треба змушувати говорити українською

Учасниця Нацвідбору Євробачення 2019 Кіра Мазур вляпалася у мовний скандал.

Співачка переконана – пів України розмовляє російською, а українців треба мотивувати розмовляти українською, а не змушувати. Про це вона написала у Facebook, – повідомляє Про Львів.

Також співачка переконана – поняття «патріотизм» в Україні стало мерзенним.

“ВІДПИСУЙТЕСЬ, ХТО НЕ ЗГОДЕН!

Я розмовляю 4ма мовами. І я за мир у всьому світі. А ще я повністю всіма руками і ногами ЗА Україну.
Крим – Український. Українська мова – державна. Донбас – Україна. Слава Україні!

Але! У нашій «Демократичній багатонаціональній та незалежній державі» гноблять вже всі і всіх. Тому й тріщить вона по швах, чого ворог і бажає. І замість того щоб підтримувати один одного, не залежно хто ти і якою мовою розмовляєш, ми просто один одного знищуємо.

Я вважаю, що до української мови потрібно привчати і мотивувати людей, а не змушувати! Тупо кидаючись на них з агресією і звинуваченнями – не вийде нічого хорошого. Російська мова – частина нашої історії, хочете ви того чи ні. Це не добре і не погано – це просто факт! Пів України говорить російською. Так що ж ми з цією половиною зробимо !? Самі відправимо їх в Росію???

І ще… Такого патріота як я – потрібно ще пошукати. Таку відверту і чесну людину – теж. Вже вибачте мене за мою скромність. Але комусь потрібен «імідж»… Для мене це = брехливість. Поняття «патріотизм» жахливо понівечене і віддає чимось мерзенним тепер.

Коротше, я буду собою і мені насрати.

Я писала, пишу і буду писати музику, пости і говорити на ВСІХ мовах, на яких можу і хочу. Саме такі у мене уявлення про демократичну вільну країну.”

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини