“Локдаун зведе захворюваність на коронавірус практично до нуля” – Степанов

Максим Степанов

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що запровадження локдауну в Україні може звести захворюваність на коронавірус практично до нуля.

На брифінгу він зазначив, що це кращий спосіб боротьби із захворюванням з епідеміологічної точки зору, передає НВ Україна.

«Запровадження жорсткого карантину і розрив повністю ланцюга передачі хвороби, тобто зведення практично до нуля спілкування між людьми — це найкращий спосіб з точки зору епідеміології для зменшення захворюваності COVID-19, ну практично її можна звести до нуля», — зазначив Степанов.

За його словами, у МОЗ викликають побоювання новорічні свята через велике скупчення людей.

Він додав, що зараз розглядаються різні варіанти реагування на ситуацію з коронавірусом.

Чи буде в Україні тотальний локдаун?

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд розглядає план запровадження жорсткого локдауну в Україні, проте це лише запасний варіант на випадок, якщо не спрацює карантин вихідного дня.

За його словами, уряд готується до всіх можливих сценаріїв, в тому числі до можливого запровадження локдауну на зимові свята — Новий рік і Різдво.

Радник президента з економічних питань Олег Устенко підтвердив, що в разі різкого зростання захворюваності на COVID-19 в Україні влада може піти на запровадження тотального локдауну.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що локдаун в Україні необхідно ввести на три або чотири тижні «якомога швидше».

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини