Алла Мазур розповіла, якими словами варто підтримувати онкоодужувальних людей

Ведуча зізналася, що їй не подобається слово “ремісія”.

Телеведуча Алла Мазур не так давно розповіла, коли саме почала лікування від онко, передає ТСН.

Зірка каналу “1+1” продовжує ділитися з шанувальниками власним досвідом і порадила, як можна підтримати онкоодужуючих людей. На сторінці в Instagram Мазур зізналася, що не любить слово “ремісія”, і пояснила, чому:

“От не люблю я слово “ремісія”… Краще – одужання. Бо ремісія означає для мене – ні, ще не все, далеко не все. Це тільки перерва, а потім хвороба повернеться! Але ж звідки знати моїм знайомим, хто щиро хоче підтримати і про цю ремісію запитує – як наждачкою по склу звучить для мене це слово?” – сказала ведуча.

Водночас Мазур зазначила, що розуміє, як непросто бути поруч із людиною, яка бореться з хворобою. І коли хочеться підтримати, але не знаєш, як правильно підібрати слова. Тож ведуча дала поради, що саме варто говорити близьким, які зіткнулися із хворобою:

“Це справді ціла наука – бути у важку хвилину поруч. Я відчула це, коли зіштовхнулася із хворобою близько. Ну а картинки, які сьогодні покажу вам – просто ошелешили і перевернули свідомість. Спеціально перефотографувала і раджу уважно прочитати. Бо навіть не уявляла, наскільки по-іншому можуть сприйматися наші звичні “тримайся!” або “ти сильний, ти переможеш” – зазначила ведуча

У фотоблогу Алла показала фото зі словами у межах проєкту “Бути поруч”, де зазначено що, зазвичай, говорять близькі людям, які хворіють, як ті чують ці слова і як би можна було сказати, щоб вас зрозуміли правильно і ви не краяли їм серце.

“Завдяки проєкту “Бути поруч” задумалась і я: як обережно варто підбирати слова з бажанням підтримати. Хоч говорити їх, ці слова – потрібно обов’язково. Бо вони справді гріють. І дають сили. І вселяють віру. Нехай оберігає Небо усіх нас. І у важку хвилину – давайте бути поруч” – зазначила Алла.

Зауважимо, що термін “онкоодужувальні” рекомендовано  вживати на противагу “онкохворі”, аби змінити ставлення суспільства до людей, хворих на рак. Онкопацієнти борються за життя і мають всі шанси одужати, тож їх важливо підтримати в цьому.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини