«Це так виглядав вчора карантин вихідного дня у Львові» – у церкві св. Михайла на свято ніде яблуку було впасти (фото)

У львівській церкві св. Михайла на храмовий празник, 21 листопада, ніде яблуку було впасти. Прихожан не злякало ні зростання цифр статистики хворих на коронавірус в Україні, ані карантин вихідного дня.

Світлини з церкви фотографа Ірини Баранської-Вороніної опублікувала у своєму Facebook журналістка Ірина Кушинська, – повідомляє Про Львів.

«Як виглядає “Любов до ближнього” у духовній столиці України – м. Львові? Церква Михайла, студити-монахи, які перехворіли масово і Лавру Унівську закривали на карантин, тому знають точно, що така небезпека існує направду.
У цей час за дверима церкви штрафують ресторани, перукарні, закрито дрібні підтриємства..», – написала обурена журналістка.

“Це так виглядав вчора карантин вихідного дня у Львові – церква св. Михайла, храмове свято, фоторепортаж І. Баранської-Вороніної. Це було вчора.

Вчора я цілий день розшифровувала інтерв’ю про локдаун у Греції, у якому розказується, що Грецька Православна Церква дбає про людей, про їхнє здоров’я, – тому усі богослужіння перенесені на он-лайн, а всередині у храмах – лише священники. Церква у Греції – колисці православного християнства – разом з людьми, разом з усією країною воюють проти коронавірусу. Греція, до слова, має найнижчі показники захворюваності у Європі.

Як виглядає “Любов до ближнього” у духовній столиці України – м. Львові? Церква Михайла, студити-монахи, які перехворіли масово і Лавру Унівську закривали на карантин, тому знають точно, що така небезпека існує направду. Усі вони – на фотграфії.

У цей час за дверима церкви штрафують ресторани, перукарні, закрито дрібні підтриємства… Журналісти пишуть інтерв’ю про те, щоб зберігати дистанцію, епідеміологи у фейсбуку кричать дотримуватися карантину, лікарі доставляють ліжка у стаціонарах…

Я хочу сказати, що любити ближнього – це не оповідання у церквах розказувати! Любити – це дія, це дієслово! Любіть ближніх насправді, дорогі греко-католицькі ксьондзи, бо можна по знимці перерахувати, скількох людей ви наразили на небезпеку! Ще була інформація про те, що блаженнішому Святославу мають орден дати за дотримання УГКЦ карантинних норм. За що орден, вибачте???

І ще у мене питання до поліції України. То так має бути? Одних штрафують, а другі роблять, що хочуть?

Nataliya Ivanchenko Timko ми саме в інтерв’ю говорили про те, що з церквами проводять бесіди і греко-католики розуміють небезпеку.
У мене в друзях у фейсбуку тисячі іноземців з різних країн світу. У когось теж карантин вихідного дня. У Львові це виглядає так.

P.S.: Греція ввела локдаун, щоб на Різдвяні свята греки мали можливість побути з родиною, тобто на Різдво локдауну не буде.
Українські реалії: як бачимо з фотографій, від учора почався “український рамадан”, тому очевидно, що треба готуватися до локдауну. Аби тільки колапсу у медицині не було… Свята почалися.”

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини