“Українці народжені жити вільними” – Петро Порошенко привітав країну із Днем Гідності та Свободи

П’ятий президент України й лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко привітав українців з Днем Гідності та Свободи, передає пресслужба фракції.

“7 років з початку Революції Гідності — події, яка, здавалося б, остаточно визначила європейський шлях України і згуртувала націю навколо ідеалів свободи і демократії.

Але, вимушений констатувати, ця боротьба ще далека від завершення. Ми знову маємо об’єднуватися, щоб захистити майбутнє України. Ганебне звільнення “беркутів” з лави підсудних на вимогу Путіна, зняття заочного арешту з Януковича, недавні обшуки у Музеї Небесної Сотні, порушення кримінальних справ проти лідерів Майдану за нібито “державний переворот” — влада Зеленського вкотре дослівно повторює офіційну риторику Кремля. Усе це — явні ознаки наступу Антимайдану, реваншу проросійських сил і справжнє знущання з подвига Героїв Небесної Сотні. І це — погроза збанкрутілої влади кожному з мільйонів активних учасників Революції Гідності.

Але Революція Гідності ставила на меті дещо більше, ніж зміну влади. Тоді українці зробили ціннісний вибір, який не під силу зрозуміти ані Януковичу, ані Зеленському.

Українці народжені жити вільними. Ми стоїмо на варті власної свободи. Ми не зрадимо нашу гідність. Ми збережемо права і свободи людини, українську мову та ідентичність, наш європейський вибір.

З Днем Гідності і Свободи, дорогі українці! Ми переможемо! Слава Україні!”, – сказав Порошенко.

Раніше п’ятий президент України і лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко заявив, що день Гідності та Свободи – це другий день народження Української держави.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини