“Суперечність здоровому глузду”: Садовий вимагає переглянути рішення уряду про карантин вихідного дня

Понад півтори сотні протоколів на порушників склали у місті.

Понад півтори сотні протоколів на порушників карантину вихідного дня склали у Львові, де міська влада оголосила для підприємців суботу та неділю робочими днями, аби обійти урядові заборони, передає ТСН.

Карантин вихідного дня мер Львова Андрій Садовий оцінив “як суперечність здоровому глузду”. За словами Садового, перед ухваленням поставнови Кабмін мав би порадитися з міськими головами та представниками бізнесу. Зокрема, у Львові урядове рішення стосується 50 тисяч осіб.

“Це все якийсь сурреалізм. З одного боку магазини і аптеки працюють, а малий і середій бізнес, який сам себе годує і який на початку пандемії першим прийшов на допомогу, залишився без допомоги, без компенсацій”, – наголосив міський голова Львова.

Садовий твердить, що вихідні у місті видалися дуже стресовими для підприємців. За його словами, юристи міськради провели 700 консультацій по телефону і 80 разів виїжджали на місця після того, як до закладів навідалася поліція. Усі протоколи про порушення міська влада обіцяє допомогти підприємцям оскаржувати у судах.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини