“Ми в паніці шукали, куди його покласти”: у Львові помер онкохворий, якого в лікарні відправили додому

{"origin":"gallery","uid":"904957DE-8E71-48E1-8679-8AEC15A5EB1B_1603997466826","source":"other"}

У 25-річного Олега Кулиняка нещодавно стався крововилив, його відправили додому через COVID-19.

У Львові помер 25-річний Олег Кулиняк, який мав онкологічну хворобу. Нещодавно у нього стався крововилив і він перебував у 5-ій міській лікарні. Під час проходження лікування Олег підхопив коронавірус. Оскільки відділення, в якому він лежав, зачинили на карантин – чоловіка відправили додому, передає ТСН.

Про це 28 жовтня повідомила журналістка Марта Оліярник на своїй сторінці у Facebook.

Зі слів дружини, чоловік підхопив COVID-19 від іншого пацієнта.

“Ми в паніці шукали, куди його можна покласти. Оскільки ми прописані в Оброшино, його прийняли Пустомити. Там зробили ПЛР-тест і мали його перенаправити в ковідну лікарню, але не встигли. Бо поки ми самостійно шукали, куди покласти чоловіка, втратили орієнтовно 4-5 днів. До лікарів Пустомитівської лікарні ми не маємо жодних претензій. Вони йому виділили реанімаційну палату, коли взнали, що ми з таким діагнозом вдома”, – наводить журналістка цитату дружини покійного Наталії.

За словами дружини, медик, яка лікувала Олега, відправила його додому, тоді, як інші лікарі скерували своїх пацієнтів в інші медзаклади.

“Спроби сконтактуватися з лікарем не давали жодних результатів. Лікарка не виходила на зв’язок”, – йдеться у повідомленні.

22 жовтня чоловіка не стало.

https://www.facebook.com/m.oliyarnyk/posts/2770671003205414?__cft__[0]=AZXVXHR9rLylDkMOfam78ESeQtC712oTL2SSPeH8ft76F1Ho1Pcyllw23986PzQdCiLyRkii9_aY4ZJBDBHZEd-dslivFPetBvzPG1MZNwJfm3dE8c3Uu3fy46XOPdbhPG4&__tn__=%2CO%2CP-R

 

За фактом смерті чоловіка Львівська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження.

“Кримінальне провадження розпочато за фактом ненадання без поважних причин працівниками однієї з лікарень Львова допомоги хворому, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.139 КК України (ненадання допомоги хворому медичним працівником, що спричинило смерть останнього)”, – йдеться у повідомленні відомства.

Окрім цього, керівництво лікарні також призначило службове розслідування, однак повідомляє, що пацієнта скерували додому на самоізоляцію як контактного з хворими на COVID-19 з негативним ПЛР-тестом.

“Цей пацієнт поступив з гострою лейкемією, протягом тижня лікувався в нас. Коли у нас виявили осередок хворих з коронавірусом, його виписали як контактну особу на самоізоляцію. Усім пацієнтам відібрали ПЛР-аналізи, в кого був позитивний тест, тих скерували в інші медзаклади, які лікують таких пацієнтів. Тих, в яких не було виявлено COVID-19, скерували на самоізоляцію. Наскільки мені відомо, у цього пацієнта не було виявлено збудника коронавірусу і його скерували на самоізоляцію. Але ми призначили службову перевірку, яка з’ясує все детальніше”, — пояснив виданню головний лікар 5-ї міської клінічної лікарні Андрій Миськів.

Лікарня у Львові

Тим часом, у Львівській міській раді повідомили, що з 2 листопада окремий корпус 5-ї лікарні на вул. Коновальця, 20 пристосують для прийому хворих з коронавірусною інфекцією, або з підозрою на цю недугу. Там підготували 80 ліжок для таких пацієнтів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини