Новий наклад забороненої книги про Василя Стуса запустили у друк

Упорядник книги, український журналіст та історик Вахтанг Кіпіані повідомив у Facebook, що видавництво  «Vivat» вже запустило у друк новий наклад книги «Справа Василя Стуса», розповсюдження якої 19 жовтня заборонив суд.

Про це пише Львівський портал.

Вахтанг Кіпіані зауважив, що йде друк чергових 15 000 книг на додачу до 19 900 уже проданих.

«Відгадайте з першого разу, що зараз відбувається. Новий наклад запустили в друк! А тепер в студію жарт про те, що вічно можна дивитись на три речі. Про вогонь і воду ви знаєте, а третє – це друк книжки «Справа Василя Стуса», – зазначила у Facebook маркетинговий директор ТОВ «Vivat» Катерина Аврамчук.

Як відомо, Дарницький районний суд Києва 19 жовтня зобов’язав автора книги «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані та видавництво «Віват» видалити з твору інформацію про голову політради партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Згодом укладач книги, історик та журналіст Вахтанг Кіпіані повідомив, що на це рішення суду готують апеляцію. Книги розкупили протягом години опісля рішення суду про заборону їхнього розповсюдження. Вахтанг Кіпіані зауважив, що видавництво готує новий наклад.

У Львівській обласній раді вирішили закупити книги «Справа Василя Стуса» для кожної бібліотеки.

Нагадаємо, у серпні минулого року Віктор Медведчук подав позов до суду щодо заборони розповсюдження цієї книги. Детальніше про те, чому Медведчук хоче заборонити книгу про Василя Стуса, читайте за посиланням.

Фото: Facebook/Катерина Аврамчук

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини