У Брюховичах відкрили пам’ятник композитору Володимиру Івасюку

Пам’ятник виготовили та облаштували за 700 тис. грн.
Фото: Фейсбук Брюховицької селищної ради

ФОТО: ФЕЙСБУК БРЮХОВИЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

В смт. Брюховичі, неподалік Львова, відкрили та освятили пам’ятник українському композитору Володимиру Івасюку. Двометровий пам’ятник зроблений із бронзи. Про це Тvoemisto.tv розповів селищний голова Брюхович Володимир Доманський.

За його словами, пам’ятник поставили на вулиці Володимира Івасюка, у самому центрі селища. На його виготовлення та встановлення з Брюховицької селищної ради виділили 700 тис. грн.

«Встановити пам’ятник Івасюку хотіли ще 17 років тому вчителі нашої школи. Але на це завжди не вистачало коштів. У 2012 р. ідею намагалися відродити представники громадських організацій, але тоді також виникли певні нюанси. Врешті кошти – 500 тис. грн на сам пам’ятник та 200 тис. грн на п’єдестал та облаштування громадського простору поблизу пам’ятника виділила Брюховицька селищна рада», – каже Володимир Доманський.

Пам’ятник Володимиру Івасюку у Брюховичах виготовили з бронзи. Його висота 2,10 метри. Над ним упродовж 2 років працював скульптор Любомир Кукіль.

На відкриття пам’ятника у Брюховичі приїхала родичі Володимира Івасюка, зокрема його рідна сестра.

Нагадаємо, композитора Володимира Івасюка, який зник 24 квітня 1979 року, знайшли повішеним 18 травня у військовій зоні Брюховецького. Тоді слідство висунуло версію самогубства через психічний розлад, і справу закрили за відсутністю складу злочину через два місяці. Після цього справу кілька разів поновлювали. На момент смерті Володимиру Івасюку було 30 років. У 2019 році експертиза довела, що Володимир Івасюк не міг вчинити самогубство.

Довідково:
Володимир Івасюк – український композитор і поет, один із основоположників української естрадної музики, автор 107 пісень, найвідоміша серед яких – «Червона рута». Також він є автором 53-х інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медик, скрипаль, грав також на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні.
У 2011 році у Львові за ініціативи Святослава Вакарчука відкрили пам’ятник Володимирові Івасюку.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини