Чоловік та жінка за кермом: в чому різниця?

Існує поширена думка, що водіння автомобілем – справа лише для чоловіків. Про жінок за кермом складають багато жартів, часто кепкують, а дехто й остерігається.

Але чи дійсно все так, як говорять? Автошкола у Львові випускає першокласних водіїв-жінок, які часто поводять себе на дорозі набагато краще, ніж представники чоловічої статі.

Чому жінки бажають вчитися їздити

Останнім часом з’явилося багато охочих серед жінок отримати права категорії b. Якщо це перевести в процентне співвідношення, то приблизно 70% учнів автошколи – це представники прекрасної половини людства.

Причин для такого ажіотажу маса:

  1. Бажання надолужити втрачене – раніше тільки чоловіки навчалися водінню. Суспільство змінилося. 
  2. Мобільність суспільства – зараз ритм життя людей в країні доволі швидкий. Жінки стали більш самостійними, і для пересування почали шукати оптимальний спосіб. Автомобіль – саме те.
  3. Взаємовиручка – дуже добре, коли дружина може сісти за кермо і виручити свою половинку: зламався автомобіль в дорозі, забув документи.

Чоловік чи жінка: хто краще керує авто

Отримати права категорії С може кожен, хто має таке бажання. Думка про те, що чоловіки краще підходять на цю роль – помилкова. Жінки теж доволі непогано справляються з подібною задачею.

Статистика свідчить, що особи жіночої статі рідше потрапляють в ДТП. А це уже про щось говорить.

В процесі навчання жінка показує відмінні знання. Вона:

  • краще засвоює матеріал;
  • більш детально вивчає правила;
  • більш обов’язкова.

Представники прекрасної половини людства також менше порушують правила при їзді. Це пов’язано з особливостями їх природи. Жінки більш спокійні, стримані, ввічливі. Хоча бувають і винятки. Але це не значить, що чоловікам не варто сідати за кермо. Вони набагато зібраніші, спроможні швидко знайти вихід із будь-якої ситуації. А в момент ДТП вони можуть нагрубити, але і тут знайти вихід. Жінка ж швидше за все розгубиться. Тому швидше дівчина за кермом стане жертвою чиєїсь неуважності, ніж сама спровокує ДТП.

Фінансовий аспект

Раніше вартість навчання в автошколі була доволі високою. Тому на права здавав лише хтось один із сім’ї. Як правило, це був чоловік. Тепер все змінилося. Жінки можуть без проблем витратити необхідну суму для навчання в автошколі.

Вартість залежить від:

  • категорії;
  • терміну навчання;
  • додаткових вимог учня.

Дізнатися вартість навчання на водійські права в автошколі можна тут.

То хто ж все-таки кращий

Неможливо точно сказати, що чоловік кращий водій за жінку. У кожного з них є свої секрети, які дозволяють вміло викрутитися з будь-якої ситуації на дорозі.

Жінки майже ніколи не показують, які вони круті за кермом. В той час як чоловікам таке притаманно. Але другі набагато краще вміють вийти із конфліктної ситуації. Хоча є такі жінки, котрі лише прикидаються недосвідченими, аби лише викрутитися. Такі жіночі хитрощі рятують із будь-яких ситуацій.

Зовсім неважливо, хто кращий на дорозі: жінки чи чоловіки. Важливо, аби вони разом створювали безпечні умови для всіх учасників дорожнього руху.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини