Під Харковом у катастрофі АН-26 ЗСУ загинула ціла група курсантів, врятовані вистрибували на землю: нові деталі (відео)

У п’ятницю ввечорі, 25 вересня, в Чугуєві Харківської області сталася авіакатастрофа – розбився літак АН-26 ЗСУ з курсантами з курсантами 2-го і 4-го курсу: 23 загиблих та двоє тяжко поранених, ще двох осіб розшукують.

У Командуванні Повітряних сил повідомили, що один з двох врятованих курсантів – в стані середньої тяжкості в лікарні м Чугуїв. Другий курсант – в украй важкому стані в Харкові. Також стало відомо, що на місці трагедії знайшли бортові самописці, передає Обозреватель.

При цьому в Офісі генпрокурора повідомили, що в катастрофі загинули 25 осіб і 2 поранених. Відзначимо, можливо, в ОГП зниклих порахували за загиблих, але пошуки офіційно не припиняли.

Як інформує пресслужба МВС України, на борту були курсанти Харківського Університету повітряних сил імені І.Кожедуба, які здійснювали навчальний політ. Усього на борту перебувало 27 осіб – 7 членів екіпажу та 20 курсантів. З’ясувалося, що загинула майже ціла група.

Члени екіпажу Ан-26.Курсанти не можуть повірити в трагедію з Ан-26.Молоді авіатори загинули 25 вересня в Чугуєві.Один з хлопців, які загинули в Чугуєві.Трагедія з курсантами трапилася при заході на посадку літака.Один з авіаторів, які загинули на борту Ан-26 в Чугуєві.Загиблі під Харковом юні льотчики.Ашраф – один з членів екіпажу Ан-26.У літаку Ан-26 під Харковом загинула майже ціла 133 група.Курсанти ХУПС викладають фото із загиблими Героями.Курсант Роман Лерман (посередині) поділився фото із загиблими друзями.

Вранці 26 вересня у ДСНС повідомили, що знайшли 23 жертву катастрофи під фюзеляжем.

Так виглядає місце аварії вранці 26 вересня.На місці катастрофи знайшли тіло ще одного курсанта.

Відзначимо, що на місце НП виїхав глава Харківської області Олексій Кучер.

У Цивільному повітряному патрулі Харківської області відзначили, що літак розбився під час посадки. “Розбився військовий транспортний літак Ан-26. Він заходив на посадку і просто “увійшов” у землю. Ніхто з нього не катапультувався”, – пише портал “052.ua”.

Додамо, що літак упав близько 20:45, а станом на 21:50 рятувальникам вдалося загасити палаюче повітряне судно.

Підкреслимо, що в мережі опублікували список ймовірних жертв Ан-26.

Список ймовірних жертв

Ашраф Мсуя.Андрій Померанцев.Максим Хомьячук.

Очевидець падіння військового літака під Чугуєвом став свідком порятунку одного з потерпілих у катастрофі: “Через кілька хвилин побачив вогонь і хвіст літака. На одному з відео вибігає військовослужбовець у вогні. Його загасили вогнегасниками з машини і відвезли на швидкій. Він живий. З етичних причин це, відео не публікую. Це трагедія”, – написав він.

Також стало відомо, що на борту знаходився Олександр Скочков – син штурмана літака Іл-76, збитого терористами над Луганськом влітку 2014 року.

За попередніми даними, причиною катастрофи мошла бути відмова двигуна літака АН-26.

Віталій Вільховий.Артем Дудла.Роман Корчовскій.

У мережі також з’явилася інформація, що літаку Ан-26 було вже 43 роки. Його ще влітку відправили на ремонт, який мав тривати до 1 жовтня.

Уламки Ан-26 впали на дорозі М-03 Київ – Харків – Довжанський. Рух тимчасово організували по зустрічній смузі в двох напрямках.

Президент України Володимир Зеленський вже зробив заяву щодо катастрофи. Голова держави сказав, що у субботу, 26 вересня прибуде на Харківщину.

“Розбився літак Ан-26. На борту, крім екіпажу, були українські курсанти. Є загиблі та поранені. Просто немає слів. Катастрофа сталася, коли літак заходив на посадку на аеродром міста Чугуєва. Терміново створюємо урядову комісію для розслідування всіх обставин та причин трагедії. Відповідне доручення дав прем’єр-міністру”, – повідомив він.

Зі свого боку глава уряду Денис Шмигаль у Facebook додав, що за дорученням президента створили Державну комісію під головуванням віцепрем’єр-міністра Олега Уруського для з’ясування обставин трагедії та надання необхідної допомоги постраждалим.

“До складу комісії увійдуть Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Андрій Таран, голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер та інші посадові особи”, – наголосив чиновник.

П’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко висловив співчуття рідним і близьким загиблих в авіакатастрофі. Він підкреслив, що чекає від влади розслідування і оголошення дня жалоби.

Також слова співчуття висловили такі світові лідери, як президент Польщі Анджей Дуда, віцепрезидент ЄС Жозеп Боррель і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

В Офісі генпрокурора вже повідомили, що за фактом падіння військового літака АН-26 Повітряних Сил ЗСУ на Харківщині розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Державне бюро розслідувань звернулося до свідків падіння літака Ан-26, що мають фото, відео з відеореєстраторів та мобільних телефонів з місця авіакатастрофи.

У Харківській області в суботу, 26 вересня, оголошений день жалоби за загиблими в авіакатастрофі під Чугуєвом. Як повідомили в прес-службі Харківської облдержадміністрації, відповідне розпорядження підписав голова ХОДА Олексій Кучер.

“У цей день на всій території області будуть приспущені державні прапори на будівлях і спорудах органах держвлади, державних підприємств, установ і організацій. Крім того, керівникам підприємств, установ і організацій всіх форм власності в цей день рекомендується скасувати розважальні заходи і спортивні змагання, а теле- і радіокомпаніям – внести зміни в програму передач”, – сказано в розпорядженні.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини