Працівники ПЛР-лабораторії у лікарні швидкої допомоги отримають по 10 000 грн

Виконавчий комітет Львівської міськради погодив надання матеріальної допомоги 9 працівникам ПЛР-лабораторії, що віднедавна працює у лікарні швидкої допомоги.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 25 вересня, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, 9 працівників ПЛР-лабораторії, що діє при лікарні швидкої допомоги, отримають по 10 000 грн матеріальної допомоги. На це із бюджету Львова виділять майже 100 тисяч грн.

Зазначимо, що лабораторію у львівській лікарні швидкої допомоги відкрили наприкінці липня. Наразі вона працює на базі Держпродспоживслужби, після завершення всіх ремонтів лабораторія переїде у приміщення лікарні.

Потужність лабораторії – близько 200 ПЛР-тестів на добу, втім згодом їх хочуть збільшити до 700. Тут тестують пацієнтів лікарні швидкої допомоги, 1-ої та 8-ої лікарень.

Коли ситуація з COVID-19 стабілізується, лабораторію використовуватимуть для потреб відділення трансплантології лікарні швидкої допомоги.

На облаштування ПЛР-лабораторії мерія Львова виділила 3 млн грн.

Нагадаємо, від початку пандемії коронавірусу Львів виплатив матеріальну допомогу більше ніж 900 медичним працівникам. Кошти отримують медики, які працюють із хворими на COVID-19, та ті, які підхопили вірус під час роботи. Водночас допомогу із бюджету Львова отримують також працівники лабораторій, що проводять ПЛР-тестування.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини