«Мамо, не плач. Я розквітну весною»: у Львові висадили яблуневу алею у пам’ять про загиблих жінок на війні

Офіційне відкриття Алеї відбудеться в неділю зранку.
Фото: Фейсбук Парку культури

ФОТО: ФЕЙСБУК ПАРКУ КУЛЬТУРИ

Сьогодні у Львові в Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького, що по вул. Болгарській, 4, висадили декоративні яблуні в пам’ять про жінок, які загинули на сході України. З 16 яблунь облаштували цілу «Алею пам’яті», яка нагадуватиме страшні роки українсько-російської війни. Про це Tvoemisto.tv розповіла речниця Парку культури Ірина Вовк.

Яблуні висадили поблизу кленової алеї. За словами Ірини Вовк, це будуть «іменні дерева», адже біля кожного встановили табличку із ім’ям та прізвищем загиблої військовослужбовиці та девіз – «Мамо, не плач. Я розквітну весною».

«Алея – це ще один проєкт, який нагадуватиме людям, що у нас досі гинуть люди на війні», – каже Ірина Вовк.

Офіційне відкриття «Алеї пам’яті» у Парку культури відбудеться в неділю, 27 вересня, о 9.00 год. Проєкт, який розробили для вшанування пам’яті та виховання нового покоління, організовує ГО «Жіночий Ветеранський Рух» за сприяння Парку Культури.

Схожі «Алеї пам’яті» уже є в Києві, Краматорську, а тепер і у Львові. У найближчих планах таке ж зробити у Дрогобичі та Житомирі.

Нагадаємо, що у львівському Парку культури встановили копію збитого літака Іл-76 та макет снаряду «Граду», яким Росія почала війну.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини