Siri заговорить українською: Apple хоче навчити голосового помічника нової мови

Компанія Apple хоче навчити свого голосового помічника Siri розуміти та відповідати українською мовою. Для цього на своєму сайті вона розмістила оголошення про пошук аналітика анотацій.

Як зазначили на сайті компанії, вимоги до кандидата на вакансію передбачають досконале знання української мови та здатність розрізнити вербальні нюанси її діалектів, враховуючи відмінності вимови в різних областях. Сама посада передбачає роботу у європейській штаб-квартирі Apple, яка знаходиться в ірландському місті Корк, передає Суспільне.

“Як аналітик анотацій, ви будете слухати, робити транскрипцію аудіофайлів, а потім оцінювати відповіді Siri та використання нею мови, використовуючи дані від клієнтів, які згодилися на програму оцінювання якості. Ви будете використовувати свої знання мови та культури, а також аналітичні навички, щоб оцінити відповіді на відповідність рекомендаціям. Ваша гнучкість та здатність розставляти пріоритети у завданнях є надзвичайно важливими”, — зазначається у вакансії Apple.

Довідка. Siri — персональний помічник і питально-відповідальна система, адаптована під iOS. Цей додаток спілкується природною мовою, щоб відповідати на питання і давати рекомендації. Siri пристосовується до кожного користувача індивідуально, вивчаючи його особливості протягом тривалого часу. Наразі Siri знає дев’ять мов – англійську, німецьку, французьку, японську, російську, китайську, корейську, італійську та іспанську.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини