Львівська область з початку епідемії не отримала з Covid-фонду жодної гривні

За підрахунками Львівщина мала б отримати 4,6 млрд грн.
Фот: Роман Балук

ФОТ: РОМАН БАЛУК

З Covid-фонду на медичні заклади Львівської області з початку коронавірусної епідемії не надійшло жодної гривні, – пише Твоє місто.

Про це заявив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис на сесії Львівської обласної ради.

Зокрема, депутати заслухали інформацію Львівської ОДА щодо санітарно-епідеміологічного стану на території Львівщини та врегулювання ситуації, яка склалася у зв’язку з епідемією коронавірусу.

За словами голови Львівської облради Олександра Ганущина, за увесь час боротьби з коронавірусом надійшло 393 млн грн, з них видатки з обласного бюджету склали 112 млн грн.

Разом з тим, як підтвердив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, Львівщина не отримала жодної копійки з «ковідного» фонду.

«За підрахунками Львівщина мала б отримати 4,6 млрд грн», – заявив Ганущин.

Він також наголосив, що вдається підтримувати медичні установи області коштом обласного бюджету, «але наші можливості обмежені».

Львівська облрада взяла інформацію ЛОДА до відома та визнала незадовільною роботу Кабінету Міністрів України в даному напрямку.

Нагадаємо, станом на 22 вересня на Львівщині лабораторно підтвердили 18 793 випадків інфікування коронавірусом. За час пандемії померли 527 людей, натомість 6 189 одужали.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини