“Україна не може адаптуватись до пандемії COVID-19” – Арахамія

Україна не може адаптуватися до пандемії COVID-19 через те, що тут ніколи не було глобальних епідемій. Неготовою до хвороби такого масштабу виявилася як медицина, так і суспільна свідомість.

Світлина від Святослава Волкова.

Чому деяким країнам легше адаптуватися

Країни Азії вже пережили пташиний грип, атипову пандемію та інші масштабні епідемії. Наразі вони можуть швидше призвичаїтися до життя під час пандемії. З власного досвіду їхні жителі знають, що робити і як контролювати ситуацію. Про це голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив в інтерв’ю одному з українських телеканалів, повідомляє 24 канал.

“Ми країна, де ніколи не було глобальної, національної епідемії. У нас немає організаційної спроможності адаптуватися”, – наголосив Арахамія.

Люди самі дають COVID-19 шанси перемагати

Глава фракції “Слуги народу” зауважив, що проблемою в Україні наразі є не лише медична сфера. Поведінка людей теж суттєво ускладнює процес боротьби з COVID-19. Зокрема, Арахамія згадав День Одеси, на святкуванні якого зібралися 80 тисяч людей.

“Це про організаційну спроможність усієї країни до подібного роду епідемій. Це і медицина, і компонент послуху. Якщо у нас на день міста в Одесі 80 тисяч людей, то вибачте”, – зазначив Арахамія.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини