Степанов домовився з мерами міст про скасування масових заходів під час карантину

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що провів селекторну нараду з мерами міст, під час якої вони домовилися дещо змінити карантинні обмеження у регіонах.

Максим Степанов

Про це він розповів на щоденному брифінгу. За словами Степанова, міські голови українських міст погодилися, що нині не варто проводити масові заходи, але натомість запропонували зміни у роботі освітніх закладів, передає Суспільне.

“Моя пропозиція була — прибрати будь-які політичні речі, бо мова йде про здоров’я і життя громадян. Для нас важливо, щоб усі ці заходи, які ми пропонуємо, виконувалися. Окрім того, контроль за дотриманням цих заходів, згідно з законодавством, покладений на місцеву владу”, – сказав Степанов.

За його словами, під час наради вони домовилися по багатьох позиціях.

“Я готовий ініціювати ці зміни в постанову уряду. Своєю чергою мери міст підтримали, що ми повинні не проводити зараз будь-які масові заходи, що треба контроль у транспорті, ринках і решті закладів. Своєю чергою вони запропонували інший режим роботи шкіл або дитсадків. Ми готові все це підтримувати”, – сказав він.

Міністр охорони здоров’я не уточнив, коли саме планує ініціювати зміни в постанову Кабміну стосовно карантину та конкретно чого вони стосуватимуться.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини