“У освітніх закладах «помаранчевої зони» вчителі проводитимуть уроки в захисних щитках” – Віктор Ляшко

У новому навчальному році у зонах зі сприятливою епідемічною ситуацією вчителі зможуть викладати без маски.  Але в школах «помаранчевої зони» викладачі повинні носити захисний екран для обличчя.

Про це повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко на освітянському форумі «Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021», передає УП.

«Учні і вчителі в заклад освіти заходять обов’язково в масці, яка покриває рот і ніс обов’язково. В класі дозволяється бути без масок. Стосовно сьогоднішніх рекомендацій: вчителі повинні бути в масках і впродовж уроку, але ми змінимо норму. Вчителям буде дозволено викладати без маски на обличчі. У той же час у «помаранчевій зоні» ми дамо рекомендацію вчителям одягати захисний щиток, який прозорий і дозволяє передавати емоції, щоб не порушувати освітній процес», – зазначив Ляшко.

Також він нагадав, що в червоній зоні школи будуть закриті. Рекомендації, які сьогодні затверджені, будуть переглядатися і змінюватися.

«На наступному тижні планується глобальна конференція Всесвітньої організації охорони здоров’я, ЮНІСЕФ, до яких залучаються міністерства охорони здоров’я. Там також будуть розглядатися питання підготовки до нового навчального року в умовах пандемії. Також будуть розглядатися питання щодо того, потрібно чи не потрібно тестувати вчителів, учнів.  Саме за результатами цієї глобальної конференції ми оцінимо доцільність перегляду наших рекомендацій», – додав Ляшко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини