Стартував 5-ий сезон Громадського бюджету Львова: учасники можуть подавати свої проєкти

Львів

15 серпня розпочали прийом проєктів на Громадський бюджет Львова. Це уже п’ятий сезон Громадського бюджету, де мешканці міста, а тепер і Львівської ОТГ, зможуть пропонувати свої ідеї для реалізації за бюджетні кошти.

Подавати проєкти можна до 15 вересня, передає 032.ua.

Депутати збільшили штат Львівської міської ради

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, на платформу Громадського бюджету можна публікувати фото та ілюстрації, додавати відео або посилання на групу проєкту у соцмережі фейсбук. Основне, що потрібно для перемоги – це якісний проєкт та згуртований колектив, тому льів’янам рекомендують шукати однодумці серед сусідів, формувати команди.

“За ініціативою наших активних дописувачів, ми додали в заявку пункт «Команда проекту». Тепер ви можете вказати усіх людей, які долучені до втілення цієї ідеї в життя”, – зауважив начальник відділу громадського партнерства Львівської міськради Орест Файфурка.

Подавати проєкти можна за допомогою електронної платформи Громадського бюджету за посиланням. Після 15 вересня усі подані проєкти будуть опрацьовувати до 31 жовтня, а 15 листопада 2020 року стартує голосування за найкращі проєкти. Переможців оголосять до 31 грудня цього року, і впродовж 2021 року мають реалізувати їхні ідеї у Львові.

Додамо, що з утворенням Львівської ОТГ дещо змінили формат голосування. Мешканці 6 районів Львова голосуватимуть у звичному режимі, а мешканців прилеглих населених пунктів увійшли в умовний “7 район” – це м. Винники, смт. Рудно, смт. Брюховичі, м. Дубляни, с. Малі Підліски, с. Ситихів, с. Малехів, с. Великі Грибовичі, с. Збиранка, с. Малі Грибовичі, с. Гряда, с. Воля-Гомулецька, с. Зашків, с. Завадів, с. Зарудці, с. Рясне-Руська, с. Підрясне, с. Лисиничі, с. Підбірці. На кожен район виділять по 10% від загального обсягу громадського бюджету Львова, а на кожен населений пункт з ОТГ – не більше 2% від бюджету. При цьому, загалом на великі проєкти виділятимуть 30% від бюджету, на малі – 70%.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини