На Львівщині багатодітним батькам допоможуть зібрати учнів до школи

У бюджеті Львівської області передбачили кошти, аби допомогти багатодітним сім’ям приготуватись до навчального року, – повідомило управління соцпраці населення при ЛОДА.

Така допомога є щорічною, але цього разу відбулися деякі зміни – гроші зможуть отримати лише ті сім’ї, де є п’ятеро та більше дітей, повідомляє Львівська мануфактура новин.

На Львівщині багатодітним батькам допоможуть зібрати учнів до школи

«Торік таке право мали сім’ї, які виховували четверо і більше діток. Цього разу нам повідомили про зміни: на гроші можуть розраховувати батьки, в яких п’ятеро та більше дітей. Минулого року більше 90 сімей змогли скористатися такою допомогою. Цього року поки що жодної заявки. Наразі ще і не маємо інформації, яку саме суму компенсовуватиме держава батькам школярів. Торік вона була у межах 111 чи 114 гривень на кожну дитину, – розповіла LMN Тетяна Жикіна із управління праці, сімейної політики та постраждалих на ЧС Червоноградської міської ради. – У нас право на отримання коштів мають сім’ї, чиї діти навчаються у закладах, зареєстрованих на території Червонограда та селища Гірник. Зокрема, загальносередньої професійно-технічної та вищої освіти на денній формі навчання до 23 років».

Отримати допомогу можуть представники будь-якої багатодітної сім’ї будь-якого населеного пункту області. Для цього варто звернутися в управління праці та соціального захисту населення свого району чи міста та подати ряд документів. Перш за все, заяву, копії сторінок паспорту, номер ідентифікаційного коду, копії свідоцтво про шлюб та про народження дітей. А ще занести посвідчення дітей з багатодітної сім’ї та реквізити особового банківського рахунку.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини