До Дня Незалежності на Сихові стартує STREET FOOD “На Шуварі”

“Ідея проста – створити новий простір для відпочинку львів’ян: з смачною їжею, музикою, розвагами та водночас підтримати локальних крафтових виробників, фермерів і тих кухарів, які готують дуже смачну вуличну їжу”, – розповів ініціатор заходу, директор ринку «Шувар» Іван Федишин. 

Спальним районам, найбільшим з яких у Львові є Сихів, зазвичай бракує розваг, тому їхні мешканці у вихідні змушені їздити деінде, аби знайти місце для відпочинку з сім’єю або друзями, що займає зазвичай багато часу та приносить додаткові незручності.

«Ми розуміємо, що люди хочуть проводити більше часу у своїх спальних масивах. Упродовж робочого тижня всі кудись добираються до роботи, повертаються назад, витрачають купу часу в заторах, а вихідними їдуть в центр відпочити, оскільки у спальних районах бракує відповідної інфраструктури. Тому виникла ідея створити на Сихові щось нове», – розповів Іван Федишин.

Відкриття фестивалю вуличної їжі відбудеться напередодні Дня Незалежності, 21 серпня. Надалі Street Food працюватиме щодня.

На сьогодні “Шувар” – більше, ніж просто ринок, це – синонім якості. Багата гастрономічна культура Львова починається саме тут – у серці продуктових закупів. “Шувар” давно вже експериментує з унікальними товарами, влаштовує відкриті майстер-класи та запрошує гостьових кулінарів для поширення та поглиблення кулінарної традиції міста.

Наступний крок – можливість користуватись досвідом та якістю локальних продуктів на постійній основі. Чудесним доповненням цієї ініціативи є перетворення формату у фестиваль їжі, що так полюбляють львів’яни.

Фудкорт буде розташований просто неба з настилом площею понад 2500 м2. Там стоятимуть фудтраки, ятки з вуличною їжею або вже готовими до споживання фермерськими продуктами. А ще планують облаштувати простір для відпочинку, сцену та фотозону.

На відкритті гостей розважатимуть музичною програмою, також безкоштовний авторський куліш для відвідувачів готуватиме шеф-кухар, один з керівників львівської асоціації кулінарів “Західна шеф група” Андрій Валовий.

Підготовка локації Street Food на "Шуварі"

🔥Підготовка локації Street Food у розпалі! Робимо максимум, аби вам було зручно та комфортно відпочивати у нас😊Нагадуємо, відкриття відбудеться 21 серпня о 18:00, запрошуємо усіх!

Gepostet von Оптовий Ринок "Шувар" am Freitag, 14. August 2020

Іван Федишин також запевнив, що на фестивалі дотримуватимуться санітарних вимог, зокрема обмежень через Covid-19, працюватимуть до десятої години вечора і без гучної музики, щоби не заважати мешканцям прилеглих будинків.

Вхід на фудкорт буде безплатним.

 

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини