ВООЗ заперечує, що вірус можна підхопити через їжу

Немає доказів того, що харчі або харчовий ланцюжок беруть участь у передачі цього вірусу.
Фото: Starkon.city

ФОТО: STARKON.CITY

Людям не варто боятися заразитися коронавірусом SARS-CoV-2 через їжу. Про це заявила Всесвітня організація охорони здоров’я після того, як китайські тестери виявили сліди збудника хвороби на їжі та її пакуванні. Заяву озвучив 13 серпня голова ВООЗ з програми надзвичайних ситуацій Майк Раян на брифінгу в Женеві, – повідомляє Радіо Свобода, – пише Твоє місто.

«Людям не варто боятися їжі, харчового пакування, обробки або доставки харчів», – каже він.

За словами Раяна, немає доказів того, що харчі або харчовий ланцюжок беруть участь у передачі цього вірусу.

Ця заява прозвучала після того, як два міста Китаю заявили, що виявили коронавірус на імпортованих заморожених харчах та пакуванні. Це спричинило побоювання, що постачання заражених продуктів може спричинити нові спалахи.

Водночас Раян застеріг, що світ може бути «в центрі шторму», навіть не підозрюючи цього, адже досі лише невелика частина світового населення перехворіла.

«У цього вірусу довга дорога попереду, якщо ми це дозволимо. Більшість людей залишається вразливою до цієї інфекції», – заявив представник ВООЗ.

Нагадаємо, що в Україні станом на ранок 14 серпня підтвердили 1732 нових випадки коронавірусної хвороби Covid-19. Це новий антирекорд із кількості нових хворих за добу. Усього за добу одужав 581 пацієнт. Активних хворих наразі 39 064.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини