Львів – уже не епіцентр: де у Львівській області найбільше хворіють на коронавірус

За день до лікарні з підозрою чи підтвердженим Covid-19 на Львівщині потрапляють до 130 пацієнтів.
Фот: Роман Балук

ФОТ: РОМАН БАЛУК

Львів більше не вважають епіцентром поширення коронавірусу. Про це Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«Якщо ми наприкінці травня констатували, що епіцентром поширення коронавірусу є Львів, а ситуація в районах була спокійнішою, то фактично з другої половини червня кількість хворих почала зростати й у районах, що межують зі Львовом – у Жовківському, Пустомитівському та Миколаївському районах», – каже посадовець.

Натомість тепер, додає Орест Чемерис, що зараз у ближніх до Львова районах ситуація покращилася, натомість кількість хворих стрімко росте у Самбірському, Старосамбірському та Сколівському районах. Крім цього, попри те, що деякі райони Львівщини почали розгортати лікарні другої хвилі для лікування хворих на коронавірус. Вони зможуть прийняти до 3,5 тис. пацієнтів. За день до лікарні з підозрою чи підтвердженим Covid-19 на Львівщині потрапляють до 130 пацієнтів.

У Львові хворих поки що лікують три лікарні: 8-ій міській клінічній лікарні, у 1-ій міській клінічній лікарні та у лікарні швидкої медичної допомоги. Базовою для прийому хворих на Covid-19 залишається Львівська обласна інфекційна лікарня.

Додамо, що впродовж останніх кількох тижнів кількість позитивних ПЛР-тестів на Львівщині коливається у межах 130-190 нових випадків, із яких третина – це львів’яни.

Водночас, за даними львівського обласного лабораторного центру, у Львові коронавірус підтвердили у 5569 мешканців, у Яворівському – 805, Пустомитівському – 975, Жовківському – 603, Миколаївському – 488.

Загалом на Львівщині на Covid-19 захворіли вже 11658 мешканців, із яких 318 померли, а 3157 – вилікувались. За рівнем епідситуації майже вся область увійшла до помаранчевої зони, за винятком Самбора, який віднесли до червоної зони.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини