«У найбільшому портовому місті України – у Львові – відкривають Океанаріум!» – активісти забили на сполох через відкриття Океанаріуму

Колишній львівський кінотеатр «Київ», у якому одіозний львівський бізнесмен Григорій Козловський планує відкривати Океанаріум, «віджали», тобто придбали у незаконний спосіб.

Про це у своєму Facebook написала львівська активістка Діана Попфалуші, – повідомляє Про Львів.

Будинок належить до культурної спадщини Львова, а майбутній Океанаріум лише сприятиме його знищенню, – переконана активістка. Також за її словами, утримування морських тварин у неволі – це «дно».

“У найбільшому портовому місті України – у Львові – відкривають Океанаріум! Як круто, правда? Морські жителі матимуть безперебійний доступ до морської води, матимуть достатньо простору для гідного життя і правдиво відображатимуть місцеву флору і фауну. Океанаріум – саме те, чого не вистачало нашому місту, це атракція, яка ціннісно доповнить культуру міста!

Також важливий аспект створення Океанаріуму це його розташування у місті. А воно – максимально центральне: на проспекті Шевченка № 8, де колись знаходився кінотеатр «Київ», один з найдавніших у Львові. Кілька років тому це приміщення віджали… ой, перепрошую, там створили ОСББ, яке тепер займається активною морською діяльністю із забезпечення міста і його гостей рибою і видовищами.

Я впевнена, що більшість тих, хто це прочитають, навіть не знали про майбутній Океанаріум у місті, але тепер будете. І знайте також, що робити таке (як тримання тварин у неволі, так і самовільне господарювання у місті) – дно. Механізмів завадити цьому зараз практично немає, що найбільше і болить. Бо приходиться пост фактум махати кулаками (як от я зараз) і сподіватись, що у майбутньому можна буде протидіяти нищенню спадщини і створенню фарсу на фарсі.

П.С. Щодо непотрібної культурної спадищини: Колишній кінотеатр “Киїів” – це окрема двоповерхова будівля кінотеатру у дворі чиншової кам’яниці, із залом на 300 місць, створена фірмою Івана Левинського, в опорядженні залу і оформленні входу металевою рекламою брав участь Альфред Захаревич. Кінотеатр відкрився у 1912 році, початково мав назву «Фрашка». Наступного року змінив назву на «Штука», пізніше — «Химера». 2002 року на фасаді встановлено меморіальну таблицю, яка сповіщає що у 1892—1898 роках тут діяло Наукове товариство імені Шевченка (скульптор Ярослав Скакун, архітектори Олег Чамара і Василь Каменщик). (інфа з Вікіпедії)”

🌊 У найбільшому портовому місті України – у Львові – відкривають Океанаріум! Як круто, правда? Морські жителі матимуть…

Gepostet von Diana Popfaluschi am Dienstag, 11. August 2020

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини