«4 місяці будівельники були в землі»: коли у Львові відкриють фонтан перед Оперним і як усе виглядатиме

У Львові на площі перед оперним театром тривають роботи з облаштування нового, сухого фонтану. Вже до кінця вересня роботи планують завершити. 

Коли відкриють сухий фонтан перед Оперним театром. Фото: Львівська міська радаЯк повідомили в пресслужбі Львівської міськради, повністю фінансує роботи по облаштуванню нового фонтану благодійний фонд «Сокар Благо». Приблизна вартість 1,5 мільйонів доларів, передає Вгороде.

«Є можливість, щоб вода, яка буде бути з фонтану, била в унісон зі світлом і музикою, яка буде в оперному. Тому я очікую, що це буде один з кращих фонтанів в Україні і Європі», — сказав мер Львова Андрій Садовий.

«Для багатьох людей світу Львівська опера є символом нашого міста, тому були проведені великі дискусії, яким же має бути цей фонтан. Вже проведена уся складна робота по облаштуванню цього фонтану. 4 місяці будівельники були в землі – серйозні бетонні роботи, комунікації, мережі. Зараз ми вже вийшли із землі і йде замощення площі. Очікуємо, що до кінця вересня роботи будуть завершені. Тут буде дуже якісна плитка, комунікації – все роблять за найвищими стандартами, бо це обличчя нашого міста.

Можуть бути запитання в людей, що буде з плиткою, яка тут була раніше? Так от, кожен клаптик цієї плитки використаний на замощення інших вулиць нашого міста. Все є обліковане. Тому я задоволений роботою. Левова частка усіх цих робіт — це подарунок громаді міста від компанії «Сокар». Таке рідко буває. Я з нетерпінням чекаю, коли цей фонтан запрацює. Для міста цей фонтан буде як подарунок. Ми про це говорили давно, були складні періоди, але рішення прийняте на рівні Президента країни Азербайджан, що цей фонтан має бути у Львові. Люблять вони Львів” – зазначив Андрій Садовий.

Сухий фонтан перед Оперним театром. Візуалізація: ЛМР

Сухий фонтан перед Оперним театром. Візуалізація: ЛМР

За словами начальника управління архітектури та урбаністики Антона Коломєйцева, після ремонту вся площа перед оперним театром стане максимально доступною для людей на візочках — в оперний театр можна буде заїхати на одному рівні, без жодної сходинки.

«Також буде встановлено 4 великі лавки, постелено тактильну плитку з граніту, а вкінці площі буде встановлено радіальні лавки. На газонах буде встановлено вуличні колонки, щоб включати класичну музику і її звуки скоординовувати зі світлом і струменями води», — розповів Антон Коломєйцев.

Площа перед Оперним театром. Візуалізація: ЛМР

Паралельно з ремонтом площі і облаштуванням фонтану, розпочато капітальний ремонт центральної пішохідної алеї. Роботи тут також планують завершити до кінця вересня.

«На алеї буде нове вуличне освітлення, буде забезпечено полив нових газонів, і буде проведено перемощення центральної алеї натуральним каменем. Вартість об’єкту більше 10 мільйонів гривень», — додав Андрій Зозуля, голова Галицької районної адміністрації.

Нагадаємо, фонтан на площі Двірцевій у Львові обіцяли відкрити на початку серпня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини