Прихильники Сергія Міхалка чекають його реакції на протести: “Воїн світла”, ти де сховався?

Білоруський музикант і поет Сергій Міхалок з гурту BRUTTO свого часу став справжнім натхненником часів української революції 2013-2014 років. Тоді ж він випустив відомий хіт “Воины света”, який став гімном Революції гідності. Зараз же, коли в його рідній Білорусі тривають протести після виборів, музикант вирішив зайняти нейтральну позицію.

Найгостріші протести в Білорусі почались одразу ж після завершення виборів 9 серпня о 20:00. Після оприлюднення перших результатів державних екзит-полів, люди вийшли на вулиці з протестами. Першість отримав діючий президент Олександр Лукашенко, в той час як незалежні екзит-поли інших країнах віддали перемогу його опонентці Світлані Тихановській. Мітинги швидко перейшли у протистояння з ОМОНом у Мінську та інших містах Білорусі, внаслідок чого було поранено чимало білорусів, – пише 24 канал.

На ситуацію відреагували декілька українських зірок. Зокрема, підтримку Білорусі однією висловила з перших телеведуча Катерина Осадча, згодом декілька слів в інстаграм-сторіс оприлюднив телеведучий Володимир Остапчук, а 10 серпня проникливий пост залишила реперка Alyona Alyona.

Втім фанати очікували почути слова підтримки одного з найвідоміших білоруських зірок, який останніми роками живе за посвідкою в українській Одесі. Сергій Міхалок, що є в складі гурту BRUTTO, у дні протестів публікував фото з музикантами, розповідав про пригоди своїх подорожей та жодним словом не обмовився про протести. Фанати почали писати у коментарях в інстаграмі своє незадоволення відсутністю його громадянської позиції, але той за якийсь час закрив усі коментарі під дописами.

View this post on Instagram

Карусель кружится миллионы лет Мы маленькие космонавты среди, огромных планет P.S. Продолжаем развивать наш «холдинг». Спорт. Музыка. Кино. #михалок #сергеймихалок #mikhalok #mikhalokofficial #sergeymikhalok #ляпис98 #lyapis98 #lyapiscrew #l98 #ляпис #ляпиструбецкой #трубецкой #brutto #bruttonostra #брутто #drezden #drezden72 #drezdenband #минск #minsk #киев #kyiv #артист #музыкант #бардаш #юрийбардаш #гурков #виталийгурков #азиз #антоназизбекян

A post shared by Сергей Михалок (@sergey.mikhalok) on

На його ютуб-каналі все ще залишилась можливість коментування відеороликів, і під одним з його останніх робіт користувачі залишили чимало негативних відгуків про Міхалка. Пропонуємо переглянути найяскравіші:

  • “У Білорусі передвиборча війна з Лукашенко йде, а Міхалка ніде не видно. Однаково, що там відбувається?”
  • “Серьога, так відповідай людям, всі чекають твоєї промови. Жыве Беларусь!”
  • “Коли в 2014 почався “кіпіш” в Україні – Серьога, ти підтримав Україну. Зараз починаються непонятки в твоїй рідній країні – ти мовчиш… Що не так в тобі?”
  • “Сергій Володимирович, не на часі відмовчуватися! Ви потрібні людям! Зараз якраз той переломний момент і такі люди, як ви, як раз потрібні як мотиватор тим сміливцям, які ризикнули виступити проти узурпатора! Дайте відповідь же вже нарешті! Підтримайте людей!”
  • “Сергій, скажи хоч пару фраз про ситуацію в твоїй Батьківщині, підтримай земляків”
  • “Зараз ти потрібен хлопцям, як ніколи”.
  • “Шановний Сергію, я ріс на Ваших піснях, в юності під гітару співав їх у під’їздах і на Мухлило (парк), був на Вашому прощальному концерті у Вільнюсі, Ви будили в мені дух революції!!! Зараз саме той момент, момент коли Ви потрібні білорусам!!!”
  • “Серьога, чого мовчиш, Білорусь чекає від тебе підтримки, вона дуже нам потрібна, твої пісні грають у всіх будинках, машинах. Дуже не вистачає тебе на батьківщині”.
  • “Міхалок, ти де? Зараз ти потрібен людям!”
  • “Ти зараз, як ніколи, потрібен своєму народові”.
  • “Зараз Білорусь і Хабаровськ – дві точки, два вогнища боротьби світла з темрявою”.
  • “Гей! “Воїн світла”! Ти де сховався? Твоя країна горить. Як ніколи потрібні твої пісні”.
  • “Щиро не розумію, чому людина, яка стільки зробила для боротьби з тарганом, коли це було важко робити, зараз “чіллить” на дачі і ні словечка не скаже про свою рідну Білорусь. Дуже прикро”.
Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини