Ситуація критична: Через ріст хворих на коронавірус на Львівщині відкрили лікарні другої хвилі

Лікарні, що приймають хворих на Covid-19, заповнені на 52%.

На Львівщині лікарні другої хвилі почали приймати хворих на коронавірус. Про це під час брифінгу у понеділок, 10 серпня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, – пише zaxid.net.

«У нас зростає кількість людей, яких госпіталізують. У Львівській області теж уже перейшли поріг щодо 50% заповненості ліжок лікарень першої хвилі. Звичайно ми почали розгортати лікарні другої хвилі і ми не можемо легковажно ставитись до Covid-19. Він набирає обертів і ми це бачимо по кількості людей, яких кожного дня виявляємо», – сказав Максим Степанов.

Згідно з даним МОЗ, станом на 10 серпня завантаженість лікарень, що приймають хворих на коронавірус у Львівській області, становить 52,4%. Позначку 50% перейшла також Чернівецька область (55,6%).

За останню добу найбільше хворих на коронавірус зафіксовано у Львівській області (130 осіб), Івано-Франківській області (121), Харківській області (117) та Чернівецькій області (108).

Львів та ще три райони області входять до помаранчевої зони епідемічної безпеки. Додамо, що частина лікарень другої хвилі на Львівщині уже раніше почала приймати хворих на коронавірус.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини