В Україні можуть дозволити роботу транспорту «червоній» зоні

Раніше МОЗ вимагало у регіонах, що ввійшли до «червоної» зони, повністю зупинити громадський транспорт.
Фото: Роман Балук

ФОТО: РОМАН БАЛУК

Кабмін планує дозволити роботу громадського транспорту у «червоній» зоні, де найвищий рівень небезпеки через поширення Covid-19. Про це домовилися під час селекторної наради Кабміну за участі мерів міст і голів облдержадміністрацій, повідомила пресслужба уряду в коментарі «Укрінформу», – пише Твоє місто.

Учасники наради, присвяченій боротьбі з епідемією коронавірусу, домовилися про розблокування роботи громадського транспорту в районах із «червоної» зони, але за умови перевезення пасажирів на 50% сидячих місць.

Раніше МОЗ вимагало у регіонах, що ввійшли до «червоної» зони, повністю зупинити громадський транспорт, а Укрзалізниця навіть скасувала зупинки на посадку пасажирів у Тернополі і Луцьку, що з 3 по 8 серпня були у «червоній» зоні.
Нагадаємо, що у понеділок, 10 серпня, Кабмін має змінити показники, які будуть враховувати при поділу України на чотири зони за рівнем поширення Covid-19. Зокрема, до уваги братимуть кількість активних хворих на коронавірус за останні сім днів, аби аналізувати, ситуація покращилась чи погіршилась. Крім цього, кількість обов’язкових тестувань збільшили до 32 на 100 тисяч населення замість 24.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини