У МОЗ просять посилення контролю за дотриманням карантинних заходів

За порушення карантину передбачена адмінвідповідальність і штрафи від 1700 до 170000 грн.
Фото: Новинарня

ФОТО: НОВИНАРНЯ

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов ініціюватиме посилення контролю за дотриманням карантинних заходів в Україні. Про це він сказав сьогодні, 8 серпня, на брифінгу, – пише Твоє місто.

За словами міністра, за минулу добу в Україні – одразу два рекорди: за кількістю нових випадків (1489) і за кількістю госпіталізованих (294).

Він нагадав, що госпіталізації потребують люди, які мають важкий або середньої важкості перебіг хвороби. Також він звернув увагу на високу кількість померлих за добу – 27 осіб.

«Ми бачимо дуже суттєве погіршення ситуації. Я буду звертатися до своїх колег, які відповідають за контролювання всіх наших заходів, щодо обмежувальних заходів. Як міністр охорони здоров’я буду звертатися щодо посилення контролю за всіма правилами, які встановлені в нашій країні, за всіма обмежувальними заходами», – сказав Максим Степанов.

За порушення карантину передбачена адмінвідповідальність і штрафи від 1700 до 170000 грн.

Крім цього, президент Володимир Зеленський звернувся до уряду з проханням перевірити готовність лікарень до другої хвилі та забезпеченість медиків засобами індивідуального захисту.

Нагадаємо, що на коронавірус в Україні захворіли 79 750 пацієнтів, із них 1879 померли, 43 655 пацієнтів одужало. За минулу добу зафіксували новий рекорд – 1489 нових випадків.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини