“Взагалі їх можна було б не враховувати”: Хомчак про поодинокі постріли під час “перемир’я” на Донбасі

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак просить відрізняти поодинокі постріли з боку бойовиків від обстрілів під час “перемир’я” на Донбасі, адже вважає, що їх “взагалі можна було б не враховувати”.

Про це він заявив під час робочої поїздки президента України Володимира Зеленського в Донецьку область, передає пресслужба ОПУ, передає Espreso.

Зазначається, що головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак закликав суспільство відрізняти поодинокі постріли, які нині бувають в ООС з боку бойовиків, від обстрілів. І саме обстрілів на лінії фронту з початку перемир’я наразі не відбувається.

“У нас на території, де немає війни в Україні, кожного дня буває стільки обстрілів і вибухів… А тут все-таки лінія зіткнення. І взагалі, такі поодинокі постріли були раніше й при більш серйозних обстрілах”, – заявив Хомчак.

За його словами, 6 серпня на лінії розмежування не зафіксовано жодного пострілу. А 7 серпня – два постріли в різних місцях.

“Раніше ми їх не фіксували взагалі. Вони неприцільні, вони не долітають до наших позицій. Але ми чітко визначилися, що не обманюємо нікого. У першу чергу суспільство, щоб усі розуміли, що відбувається. Взагалі їх можна було б не враховувати”, – зауважив Хомчак.

Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі зафіксували з 00:01 понеділка, 27 липня 2020 року загалом 251 порушень режиму припинення вогню. Дані у звіті приведені станом на 19:30 4 серпня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини