ВООЗ вважає, що вболівальники на стадіонах можуть погіршити ситуацію з коронавірусом

Ризик полягає в тому, що вболівальники не тільки відвідуватимуть стадіони, а й будуть користуватися громадським транспортом, заходити бари і клуби.
Фото: Reuters

ФОТО: REUTERS

Директор Всесвітньої організації охорони здоровя з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров’я Майкл Райан висловив думку, що масове повернення уболівальників на стадіони може обернутися катастрофою. Про це повідомляє пресслужба ВООЗ, – пише Твоє місто.

Він зазначив, що ризик полягає в тому, що вболівальники не тільки відвідуватимуть стадіони, а й будуть користуватися громадським транспортом, заходити бари і клуби.

«Велике скупчення людей в 40 000, 50 000 або 60 000 осіб. Це не просто люди опиняться на стадіоні. Вони будуть користуватися громадським транспортом, відвідувати бари і клуби. Уявіть собі проблеми, які у нас зараз є з нічними клубами і барами, і ви вмістите це все в чотири- або п’ятигодинний захід, коли тисячі людей їдуть одним і тим же громадським транспортом до місця події тощо», – каже він.

Директор ВООЗ додав, що для початку на спортивні заходи будуть допускати 1 000-2 000 людей.

«Ми всі хочемо, щоб наш спорт повернувся. Нам просто потрібно бути обережними ще трохи і робити це крок за кроком», – додає він.

За його словами, нереально очікувати повернення великої кількості глядачів на спортивні заходи в країнах, де все ще фіксують захворювання Covid-19.

Нагадаємо, що, зокрема українські глядачі повернулися на матчі плей-оф УПЛ за путівку в другий кваліфікаційний раунд Ліги Європи, які відбулися 25 і 29 липня. Тибуни стадіонів мають бути заповнені на 25%. Окрім дотримання дистанції, глядачі та учасники поєдинків будуть зобов’язані дотримуватись карантинного режиму.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини