У Львові вперше в Україні трансплантували підшлункову залозу

Максим Степанов також нагадав, що таким чином в Україні провели вже три операції з трансплантації: серця, нирки й тепер підшлункової залози.
фото: dyvys.info

ФОТО: DYVYS.INFO

Уночі 7 серпня у Львові вперше в Україні трансплантували підшлункову залозу. Операцію провели у Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, – пише Твоє місто.

«Ми хочемо за 2,5-3 роки отримати трансплантаційну незалежність. Щоб ми наших громадян не відправляли за кордон», – каже міністр.

Максим Степанов також нагадав, що таким чином в Україні провели вже три операції з трансплантації: серця, нирки й тепер підшлункової залози.

І цьогоріч у бюджеті заклали мільярд гривень на лікування людей за кордоном. У разі проведення операцій в Україні вдасться врятувати більшу кількість людей, бо тут трансплантації коштують дешевше.

Окрім цього, львівський лікар із клінічної лікарні швидкої допомоги Ярослав Книш на своій сторінці у Фейсбуку повідомив, що підшлункову залозу трансплантували від посмертного донора. Цьому ж пацієнту трансплантували й нирку.

Нагадаємо, що Олег Самчук очолив лікарню швидкої допомоги Львова 11 лютого цього року. Раніше він був головним лікарем Ковельської центральної міжрайонної лікарні, де у грудні 2019 року провели першу операцію із трансплантації серця, а пізніше – трансплантації нирок.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини