«Перевірити через психологічну експертизу» – народний депутат прокоментував заяву Фаріон про «пакування валіз російськомовним»

Людей, які розпалюють ворожнечу, треба притягувати до відповідальності, наголосив нардеп.

За такі заяви щодо російськомовних українців, які робить колишня народна депутатка Ірина Фаріон, слід садити до в’язниці, – пише ZIK.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту “Чудова четвірка” на телеканалі під час включення заявив народний депутат України (фракція “Опозиційна платформа – За життя”) Олександр Качний.

Парламентар прокоментував скандальну заяву, яку зробила колишня народна депутатка Ірина Фаріон (нагадаємо, політикиня заявила, що російськомовним українцям слід пакувати валізи і вирушати до Росії), поцікавившись, чи все у неї гаразд із психічним здоров’ям.

“Це люди, у яких немає ні совісті, ні честі, ні поваги до інших людей, тобто вони ділять людей за національністю, за якимись іншими ознаками. Це все ознаки фашизму, коли діляться люди на тих, які арійці, і які не арійці. Тому більше зараз хотілося б більше працювати в законодавчому полі”, – сказав Олександр Качний.

Парламентар наголосив, що генеральний прокурор мав би займатися такими випадками і притягувати людей, які розпалюють ворожнечу, до відповідальності.

“Якщо вона (Ірина Фаріон. – Ред.) вважає, що люди, які говорять російською, не є українцями і не можуть брати участь у виборах, у них треба забрати паспорти і таке інше, то я вважаю, що її треба у в’язницю посадити, а перед тим перевірити через психологічну експертизу”, – заявив Олександр Качний.

Нагадаємо, народний депутат України VIII скликання Юрій Чижмарь заявляв, що Ірина Фаріон – російський філолог. У 80-х роках вона очолювала марксистський клуб у “Львівській політехніці” і захищала російську мову. Але у 89-му році за приходу “нової хвилі” вона різко “перефарбовується” і моментально стає україномовною.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини