“Криму Україна, звісно, не поверне. Із Донбасом простіше” – Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що у п’ятого президента України Петра Порошенка була можливість домовитися про закінчення війни на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв’ю засновнику видання “ГОРДОН” Дмитрові Гордону.

Україна не зможе повернути Крим у найближчій перспективі. Таку думку президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив в інтерв’ю засновнику видання “ГОРДОН” Дмитрові Гордону, яке вийшло в ефір 6 серпня на YouTube-каналі “В гостях у Гордона”.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи поверне Росія Крим “за нашого життя”, Лукашенко заявив: “Звісно, ні. Із Донбасом простіше. Донбас – п’яте колесо у возі Росії, він їй абсолютно не потрібен. Не дуже-то він, напевно, потрібен і Україні, з огляду на те, як розгортаються події”.

Лукашенко вважає, що у п’ятого президента України Петра Порошенка була можливість завершити війну.

“У Порошенка було багато моментів, коли – я скажу недипломатично – звиваючись під столом, за столом, як завгодно – можна було викрутитися і стабілізувати ситуацію. “Ви це зробите – тоді ми це. Ви це віддасте – ми це”. Треба було знайти можливість – і чорт із ним, але треба було зберегти обличчя [президенту РФ Володимирові] Путіну і Росії. Треба було дати зберегти. Але головне – результат. А він пішов лоб-у-лоб, підштовхуваний окремими діячами Заходу”, – заявив білоруський президент.

Росія окупувала Крим у лютому – березні 2014 року за підсумками незаконного референдуму, проведеного після силової блокади українських військових частин на півострові. Результатів плебісциту не визнають Україна та світова спільнота.

Відразу після анексії Криму Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини