Без страховки на лікування COVID-19 – не пускатимуть: ДПСУ роз’яснила нові правила в’їзду іноземців в Україну

ДПСУ роз’яснила вимоги, передбачені постановою Кабміну №641 від 22 липня щодо встановлення карантинних правил на період з 1 по 31 серпня 2020 року.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України, передає Espreso.

Згідно з повідомленням, відповідні вимоги передбачені постановою Кабміну №641 від 22 липня щодо встановлення карантинних правил на період з 1 по 31 серпня 2020 року.

Так, впродовж цього періоду прикордонники відмовлятимуть у пропуску в Україну іноземцям та особам без громадянства за відсутності у них поліса страхування, який покриває витрати на лікування COVID-19. При цьому ця вимога не стосується окремих категорій іноземців, визначених постановою.

Також, відповідно до рішення уряду, обов’язковій самоізоляції підлягатимуть особи, які прибувають в Україну або є громадянами держав із значним поширенням COVID-19. Виключення становлять окремі категорії громадян.

“Такі подорожуючі зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток «Дій вдома», а у разі неможливості його застосування – вибути на обсервацію”, – пояснили у пресслужбі.

У той же час, самоізоляція чи обсервація особи, що прибула в Україну, може бути припинена у разі одержання негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19. Він має бути зроблений після перетину державного кордону, або не пізніше ніж за 48 годин до в’їзду в Україну.

Водночас, у пресслужбі зазначили, що встановлення та активація мобільного додатку “Дій вдома” є обов’язковим для всіх прибуваючих в Україну.

Крім того, додали у пресслужбі, на період карантину забороняється перетин контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, АР Крим та м. Севастополь, а також виїзду з них іноземців та осіб без громадянства без полісу страхування на покриття витрат, що пов’язані з лікуванням COVID-19.

“Постанова вносить зміни і до урядових постанов №815 та №367, що визначають перетин лінії розмежування на сході країни та адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. А саме – у період дії карантину та до моменту внесення Кабміном окремих змін чи рішень – особи, які виїжджають з тимчасово окупованих територій України – не підпадають під самоізоляцію і їм не потрібно встановлювати додаток “Дій вдома”, – зазначили у пресслужбі.

У відомстві також звернули увагу, що за рішенням Командувача ООС встановлені додаткові обмеження щодо порядку пропуску осіб через лінію розмежування. Зокрема, громадяни України (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО), які слідують з тимчасово окупованої території, будуть пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини