Країну поділили на 4 карантинні зони: що це означає для Львівщини?

Перевести область у іншу зону можуть у п’ятницю.
Фото: Freepik

ФОТО: FREEPIK

Із 3 серпня в Україні запрацювали нові карантинні зони, де, залежно від епідситуації, або ввели нові обмеження, або скасували попередні, – пише Твоє місто.

Області поділили на  «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону. До останньої війшов Луцьк і Тернопіль, оскільки там кількість хворих більша, ніж показники МОЗу.

Львів же та Миколаївський, Перемишлянський та Пустомитівсткий райони Львівської області ввійшли до помарансчевої зони. До жовтої зони – Жовківський, Яворівський та Кам’янко-Бузький райони. Всі інші райони потрапили у зелену зону.

Поділ на зони переглядатимуть кожного тижня по п’ятницях. Якщо регіон увійшов у помаранчеву зону, це означає, що забороняється:

  • діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;
  • діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
  • планові госпіталізації в лікарнях;
  • робота спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури;
  • прийом нових змін в дитячі табори;
  • обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

У жовтій зоні забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

Перейти з однієї зони в іншу регіон може, якщо 5 днів поспіль там спостерігаються зміни одного із визначених показників. Із 1 вересня в Україні обіцяють відкрити всі школи, крім регіонів червоної зони.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини