На Львівщині від коронавірусу помер відомий лікар

У серпні Василю Савенку мало виповнитись 60 років.

Вчора, 1 серпня, COVID забрав життя керівника Старосамбірського центру первинної медико-санітарної допомоги, знаного організатора медичного та громадського життя у районі Василя Савенка, передає Espreso. Про це повідомила заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

“Знову цей жахливий вірус забрав хорошу людину… Мені Василь запам’ятається дуже активною і працьовитою людиною. Він горів роботою і мав багато цікавих ідей. Він був керівником Старосамбірського ЦПМСД і дуже щиро прагнув зробити найкращою медицину для складного гірського району. Достойний чоловік і справжній лікар”, – написала Ірина Микичак.

Пішов з життя Василь Савенко…Знову цей жахливий вірус забрав хорошу людину..Мені Василь запам'ятається дуже активною…

Gepostet von Iryna Mykychak am Samstag, 1. August 2020

Свої співчуття також висловив народний депутат Олег Синютка, який відзначив, що Василь Савенко також був людиною з активною громадською позицією та очолював місцеву організацію партії “Європейська Солідарність”:

“Один день забрав життя двох патріотів, захисників, добре знайомих мені людей.

Безстрашного воїна, Андрія Гергерта. Відомого як комбат “Червень” та відомого медика, Василя Савенка, керівника Старосамбірської районної організації партії “Європейська Солідарність”.

Друзі, нехай українська земля, яку ви так любили, береже вас навіки, а народ віднині пам’ятатиме про всі ваші добрі справи. Вічна пам’ять”.

Один день забрав життя двох патріотів, захисників, добре знайомих мені людей.🕯Безстрашного воїна, Андрія Гергерта….

Gepostet von Олег Синютка am Samstag, 1. August 2020

Більше про лікаря написала місцева журналістка Марія Кузьмин, яка готувала матеріал про нього з нагоди ювілею – у серпні Василю Савенку мало виповнитись 60 років.

“Я знала про досягнення Старосамбірського Центру первинної медичної допомоги. Про те, як Василь Олексійович працював медиком за кордоном. І про те, як рятував людей на Майдані. Я знала, як пишався своєю сім’єю – дружиною Наталією Ярославівною – медиком та синами. Як радів, коли нещодавно народилася внучка Евеліна у Братиславі, в сина, який є послом у Словаччині. Але це все бігло, без деталей…

Я багато спілкувалася з ним. Про робоче: медичне і журналістику. Бо він вмів не лише своїм життям жити, але й цікавився справами інших. Ми багато говорили про ситуацію в державі. Ми говорили про здоров’я. І про коронавірус… Ще недавно він телефонував і розповідав, як це серйозно.

Василь Олексійович завжди мав чітку позицію з усіх питань. Він був хорошим лікарем, вмілим керівником, добрим другом. Сьогодні, у численних людей Старосамбірщини, як і в мене, будуть свої спомини про цю Людину”.

😥😥Я так багато мала розповісти про цю Людину. На сторінках газети. У рубриці "Славні краяни". Якраз у серпні, коли…

Gepostet von Марія Кузьмин am Samstag, 1. August 2020

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини