«Два паралельні життя… Вони там, з масками під носом і ми тут, у лікарні» – заступниця голови МОЗ вражена поведінкою українців під час карантину

Заступниця голови МОЗ Ірина Микичак розповіла, як їй телефонують і лікарі, і пацієнти у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Пацієнти просять допомогти врятувати рідних, лікарі вражені невідповідальним ставленням до карантину.

Про це Микичак написала у своєму Facebook, – повідомляє Про Львів.

“Ірино Володимирівно…Благаю Вас про допомогу для моїх батьків. Моя мамочка в реанімації, її підключають до ШВЛ. Татко трохи краще… Якщо ще щось можна зробити, благаю про допомогу!!! Я не можу їх втратити. Господи, я готова для них небо прихилити…”

Моє серце рветься від болю. Знаю, що мої друзі-лікарі роблять все можливе і неможливе…

Але вже понад 260 людей на Львівшині пішло з життя через підступний вірус…

Найбільше серед усіх областей…

Серед них знайомі, колеги лікарі…

Вже майже 1000 хворих медиків-це ще один антирекорд області.

Кожного дня мені пишуть і дзвонять, просять допомоги. Не спрацьовує ланцюжок сімейний лікар-екстрена допомога-спеціалізований ковідний-стаціонар…Львів’яни не мають інформації, маршрути пацієнтів не розроблені і не працюють.

Сьогодні розмовляю із зав.реанімацією однієї з наших львівських лікарень. Цитую майже дослівно: “Шаленію, від того, що відбувається. Два паралельні життя. Вони, там безтурботні веселі люди. З масками під носом і на бороді, яким розваги і подорожі важливі. І ми тут, у лікарні, тут, де наше Бергамо. Де стало значно більше важких пацієнтів, які пізно звертаються до лікарів. А пневмонії зараз інші, агресивніші і важчі, ніж це було на початках. Первинка не дає ради, а ми тут на межі…”
Шановні керівники Львівщини, зараз не до ґонорів і образ. Почуйте поради, адже фахівці МОЗ і ЦГЗ були, ретельно пропрацювали з департаментом ОЗ і готові допомагати по кожній проблемі. Можна зробити усі лікарні області ковідними, але досвід лікування є лише у кількох стаціонарах. Їх людський ресурс треба берегти і посилювати.

Вкрай важливо працювати з сімейними лікарями- налагодьте чітку взаємодію і координацію між медзакладами.

Організуйте ефективну роботу кол-центру з питань covid.

Інформуйте людей, розказуйте, пояснюйте, вчіть

Контролюйте роботу транспорту, торгових центрів і т.д.

Вимагайте дотримуватись простих правил інфекційної безпеки-бо нам з цим вірусом жити до появи вакцини.

І нарешті усім: ми подолаємо хворобу лише спільними зусиллями: маски-дистанція-чисті руки. А захворів – звертайся до сімейного лікаря.

Сьогодні не до жартів – біда чатує біля кожного з нас.

Хтось сумнівається, відчуває себе експертом- рекомендую волонтером в лікарню. Зразу прозрієте…

Дякую Igor Bernyk за діаграми і ретельний аналіз, який знаходиш сили зробити, незважаючи на щоденну вахту в інфекційному стаціонарі”

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини