МОЗ пояснило, чому Луцьк у червоній зоні, а Львів та Київ – ні

Львів і три райони області (Пустомитівський, Миколаївський та Перемишлянський) перебувають у «помаранчевій» зоні, а Київ – у «зеленій».
Фото: Freepik

ФОТО: FREEPIK

Київ потрапив у «зелену» зону епідемічної небезпеки, тому що його показники не перевищували прийняті норми 5 днів поспіль. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу сьогодні, 1 серпня, – пише Твоє місто.

У відповідь на запитання журналістів, чому більшість України 31 липня віднесли до найбільш безпечної «зеленої» зони, і навіть Київ, хоча він останнім часом – у лідерах за приростом нових хворих, як і Львівська область, Ляшко сказав, що зелена, жовта, помаранчева чи червона зони визначаються за чотирма національними показниками, які обраховують 5 днів поспіль.

«Тому Київ сьогодні – у зеленій зоні, бо немає перевищення 5 днів поспіль», – каже він.

Нагадаємо, що Львів і три райони Львівської області (Пустомитівський, Миколаївський та Перемишлянський) перебувають у «помаранчевій» зоні, а Київ – у «зеленій», хоча вони є лідерами за приростом нових хворих на коронавірусну хворобу останнього місяця.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини